Реал (Мадрид) спечели мини турнира за суперкупата на Испания, който

...
Реал (Мадрид) спечели мини турнира за суперкупата на Испания, който
Коментари Харесай

"Реал" взе първи трофей след връщането на Анчелоти

" Реал " (Мадрид) завоюва мини шампионата за суперкупата на Испания, който се организира в Рияд, столицата на Саудитска Арабия. На финала " кралският клуб " победи с 2:0 " Атлетик " (Билбао). Това бе първи трофей за треньора Карло Анчелоти след завръщането му на поста в мадридския гранд.

Много мощен мач направи 36-годишният хърватски халф на " Реал " Лука Модрич. Той увенча положителната си игра като откри резултата в 38-ата мин. след пас на Родриго. В 52-ата мин. Карим Бензема вкара от дузпа второто попадение за " Реал ". Нарушението бе отсъдено за игра с ръка на Йерай Алварес, като бе прегледано и със системата VAR.

В 84-ата мин. с ръка в наказателното си поле игра и Едер Милитао ( " Реал " ). Заради това той получи и червен картон. Раул Гарсия обаче изпусна дузпата за " Атлетик ".

Това бе 12-а суперкупа на Испания за " Реал ". За Анчелоти пък бе пети трофей с тима след Купата на краля на Испания, Шампионската лига, суперкупата на Европа и международното клубно състезание - всички извоювани през 2014 година

" Нашият тим е доста добър и съм горделив, че го управлявам. Сега ще се концентрираме върху останалите шампионати. Още в четвъртък ни следва мач за Купата на краля, който е доста значим (б.ред. - посещение против " Елче " в 1/8-финалите). Тези играчи към този момент завоюваха толкоз доста, само че не престават да се раздават. Когато печелиш доста, можеш да си помислиш, че си най-хубавият в света и спираш да работиш настойчиво. Те обаче не престават да се раздават по същия метод. Заслужавахме успеха и в двата мача тук, тъй като играхме по-добре. Показахме разнообразни стилове на игра. Днес се опитвахме да владеем повече топката и се справяхме добре до 70-ата минута ", разяснява Анчелоти.

Президентът на " Реал " Флорентино Перес пък похвали персонално създателя на първия гол Лука Модрич и вратаря Тибо Куртоа, който избави дузпата в края на мача. " Без да пресилвам, двамата са най-хубавите футболисти на постовете си. С формата, в която се намира, Модрич заслужава нова " Златна топка ". Ние желаеме да спечелим всичко. Това са ни учили от дребни. През тази година се навършват 60 откогато съм член на клуба, по този начин са ме учили. Спазвам правилата, които е наложил Сантиаго Бернабеу ", сподели Перес.

 

ОЩЕ РЕКОРДИ

Със извоюваното отличие двама от футболистите на " Реал " записаха персонални достижения. Карим Бензема стана френският футболист с най-вече титли в историята - 28 (7 с " Олимпик ", Лион; 19 с " Реал " ; 2 с националния тим на Франция). Бразилецът Марсело пък се изравни с легендата на " Реал " Пако Хенто по най-вече извоювани оценки за клуба - по 23.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР