Реал Мадрид се намира в най-трудния момент от епохата на

...
Реал Мадрид се намира в най-трудния момент от епохата на
Коментари Харесай

Червената лампа свети за Зидан

Реал Мадрид се намира в най-трудния миг от епохата на Зинедин Зидан. „ Кралете “ изостават на 16 точки от водача Барселона, а разликата може да нарасне. Играта на тима не дава отговор на заложените критерии от отбора през миналия сезон. „ Белия балет “ губи извънредно доста точки на своя стадион „ Сантиаго Бернабеу “. Това се случва единствено броени седмици преди решаващия осминафинален конфликт от Шампионската лига против Пари Сен Жермен.

Зидан: Не заслужавахме този удар, не мога да укори никого

Вестник „ Marca “ прави разбор на проблемите в Реал Мадрид, които са причина за отрицателните резултати на отбора.

Несигурност в отбрана

Реал Мадрид работи нестабилно в отбрана. При гостуването на „ Балаидос “ играчите не Зидан не бяха в положение да спрат своите съперници в нито един от по-сериозните моменти пред вратата на Кейлор Навас. Реал Мадрид е позволил шест гола в последните три мача в Ла Лига, което приказва за доста едва показване на защитата.

Реал Мадрид не е в положение да затваря мачовете си

Реал Мадрид демонстрира изненадваща уязвимост в моментите, в които би трябвало да затвори мачовете си и да завоюва дадения дуел. Срещу Виляреал на „ Сантиаго Бернабеу “, „ белия балет “ сътвори доста на брой положения, само че нито едно не бе осъществено. В последна сметка гостуващият тим завоюва трите точки след контраофанзива в последните минути. При гостуването на Селта, Реал Мадрид обърна резултата от 0:1 до 2:1, само че не съумя да затвори срещата, а галисийците даже изпуснаха да стигнат до успеха в дуела.

Липсата на изненада

Неотдавна Реал Мадрид разполагаше с нападателен фактор, който бе в положение да унищожи съперниковата защита. „ Кралете “ разполагаха с изненада, защото и Марсело, и Карвахал бяха в положение да вкарат гол и да завършат сполучлива офанзивата на тима. В момента бразилският футболист очевидно не се намира в най-хубавото си положение и освен това, само че носи голяма виновност за някои от попаденията във вратата на Кейлор Навас.

Головата отпадналост на Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е отбелязал единствено 4 гола в 14 мача за повече от 1200 минути игрово време. Това са числата на сметката на португалеца в Ла Лига. През предишния сезон той вкара 12 гола в първите си 13 мача. Не единствено това, само че нито един от съотборниците на Кристиано в нахлуване не му оказва помощ задоволително интензивно. В 18-те мача за състезание нито един футболист на Реал Мадрид не е съумял да вкара най-малко пет гола, което е шокиращо.

Халфовата линия

Преди няколко месеца Каземиро, Модрич и Кроос бяха определяни като най-хубавата халфова линия в Европа. Сега те се показват доста под равнището си и не могат да спрат съперниковите офанзиви. Изглежда, че тримата не се схващат добре на терена и би трябвало да бъде потърсено друго решение. Ако въпреки всичко тримата съумеят да възстановят мощния почерк в играта си, ще бъдат от основно значение за възможното възобновление на Реал Мадрид.

Реал Мадрид – неуместно място

През предишния сезон Зинедин Зидан можеше да разчита на огромен принос от футболистите от аварийна пейка. Не единствено Алваро Мората и Хамес Родригес, само че също по този начин на Пепе, Данило и Мариано. Кристиано Роналдо призна, че тимът е по-слаб от предходната година, което не се хареса по никакъв начин на Серхио Рамос и породи недоразумение сред двамата. Числата демонстрират, че португалецът е прав.

Зизу не взима решения

Миналият сезон Зидан провежда доста добре играта на тима с измененията, които правеше по състава си. Говореше се за „ галското цвете “ във връзка с точките извоювани в последните минути на мачовете. През сегашния сезон решенията на треньора се обърнаха против него и дадоха отрицателни резултати. Зидан също по този начин е упрекван, че взима доста постепенно своите решения.

Отписаната купа в Ла Лига

Разликата от Барселона е 16 точки, а може и да нарасне. В момента Реал Мадрид е четвърти и има единствено една точка преднина пред Виляреал, само че е и с мач по-малко. Падането на пето място ще бъде съсипия за Реал Мадрид. За момента „ белия балет “ е избавен от непостоянното показване на Севиля и Виляреал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР