Реал (Мадрид) се измъчи за 1:0 срещу Гранада на Сантяго

...
Реал (Мадрид) се измъчи за 1:0 срещу Гранада на Сантяго
Коментари Харесай

Реал Мадрид се поизпоти, но постигна много важна победа над Гранада

Реал (Мадрид) се изтеза за 1:0 против Гранада на " Сантяго Бернабеу " в мач от 23-ия кръг в Ла Лига. Попадението вкара Марко Асенсио, а отборът му завоюва извънредно значими три точки в битката за купата. Столичани са първи с шест точки пред втория Севиля. Гранада е на 16-а позиция.

Гостите можеха да поведат още в петата минута. Карлос Нева изведе Антонио Пуертас, който шутира, само че Куртоа мазета с крайник. Малко по-късно хубаво центриране на Тони Кроос от фаул бе засечено с глава от Иско. Топката обаче срещна тялото на бранител. В 13-ата минута Иско върна към нахлуващия на скорост Марко Асенсио, само че вратарят Луис Максимиано избави удара в близкия му ъгъл.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се поизпоти, само че реализира доста значима победа над Гранада (ВИДЕО)
Половин час след началото Карлос Нева бе покрай това да си вкара автогол, само че уцели напречната греда.

В 33-ата минута ударът на Родриго рикошира в защитник на гостите и излезе в ъглов удар. С наближаването на края на първата част футболистите на Гранада започнаха все по-често да поглежда към вратата на Куртоа.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се поизпоти, само че реализира доста значима победа над Гранада (ВИДЕО)
В 40-ата минута центриране на Луис Мила отдясно откри непокрития Узуни, който обаче се размина с топката. Последваха мощни минути за домакините, като на два пъти вратарят на Гранада трябваше да избива топовни удари на Марко Асенсио и Иско.

Второто полувреме стартира с заплаха пред вратата на гостите, пристигнала след остроумен пас Марсело. Резервата Валверде обаче бе изпреварен от стража на Гранада.

В 56-ата минута пред Лука Модрич се откри опция да приключи, само че не съумя да откри междина в сгъстената отбрана на противника. В 61-ата минута Асенсио шутира от границата на пеналта, само че Максимиано още веднъж избави.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се поизпоти, само че реализира доста значима победа над Гранада (ВИДЕО)
Гранада капитулира в 74-ата минута. Марко Асенсио направи беззащитен блестящия до този миг Максимиано с прословут шут за 1:0.

Четири минути по-късно, само че съдията анулира отсъдената от него дузпа след инспекция с VAR. Повторенията демонстрираха, че нарушаването против Еден Азар е осъществено пред наказателното поле, а не вътре в него. Седем минути преди края вратарят на Гранада блесна с свръхестествен инстикт, избивайки удар на Марко Асенсио.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР