Реал Мадрид се изкачи на върха в Ла Лига след

...
Реал Мадрид се изкачи на върха в Ла Лига след
Коментари Харесай

Реал Мадрид се изкачи на върха в Ла Лига след минимален успех

Реал Мадрид се изкачи на върха в Ла Лига след най-малък триумф
Отборът на Реал Мадрид победи с минималното 1:0 отбора на Еспаньол на стадион,,Сантяго Бернабеу “ в среща от петия кръг на Ла Лига. Настоящият европейски клубен първенец излезе краткотрайно на върха в класирането с точка пред Барселона, който през днешния ден приема вкъщи Жирона. Единственото попадение в мача означи Марко Асенсио в 41-та минута.

Кралският клуб владееше контрола върху протичащото се на терена през първото полувреме, само че до гол във вратата на Диего Лопес по този начин и не се стигаше. Тогава на сцената се появи някогашният футболист на Еспаньол Асенсио, който прекара сезон чартърен в каталунския отбор през сезон 2015/16. Удар на Лука Модрич рикошира на два пъти преди да попадне в краката на младия нападател, който с удар в далечния ъгъл изведе мадридчани напред в резултата. От гостуващия състав претендираха за засада на играча, като се стигна до потребление на системата за видеоповторение VAR. Главният арбитър Антонио Матеу Лаос взе вярното решение в обстановката след консултация с видеосистемата и зачете постоянния гол на Асенсио.

През втората част Реал търсеха второ попадение, с което да подпечатат трите точки, само че пропуски направиха Модрич, Иско и Серхио Рамос. Именно неточност на бранителя обаче можеше да докара до равнене на резултата в 65-та минута, когато нападателят на гостите Борха Иглесиас копна топката над Тибо Куртоа, само че тя срещна напречната греда. Срещата приключи при 1:0 за домакините, а възпитаниците на новия ментор Хулен Лопетеги резервираха сили за идния тежък дуел от междинния кръг в сряда в Примера Дивисион против Севиля като посетител. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР