Реал Мадрид поддържа трансферната си политика да купува млади таланти

...
Реал Мадрид поддържа трансферната си политика да купува млади таланти
Коментари Харесай

Най-скъпата единайсеторка на неиграещите в Европа

Реал Мадрид поддържа трансферната си политика да купува млади гении на по-ниска цена и да ги развива последователно, само че тя крие опасности. Новите постоянно не съумяват да оправдаят упованията и да лишават местата на Рафаел Варан, Серхио Рамос или Карим Бензема. Затова и не е инцидентно, че цели трима футболисти на „ белите “ попаднаха в единайсеторката на играчите с минимум минути (под 1/3 от общо възможните) против най-голяма цена.

Тя е направена от известния уеб страница Transfermarkt и едно от изискванията за попадане в нея е посоченият да не е имал тежка травма през сезона.

ВРАТАРЯТ

Нето (Барселона, €18 млн.)

За да балансират счетоводните си сметки и да дадат шансове на Яспер Силесен, Валенсия и Барселона си размениха вратарите. Нето обаче пристигна в Барселона с ясното схващане, че е на процедура невероятно да отнеме титулярното място на Марк-Андре тер Стеген. За момента се задоволява с това да играе при травми на немския вратар.



ЗАЩИТАТА

Шулц (Дортмунд, €20 млн.), Милитао (Реал Мадрид, €50 млн.), Ругани (Ювентус, €19 млн.) и Одриосола (Реал Мадрид/Байерн, €20 млн.)

Едер Милитао пристигна в Реал Мадрид предишното лято, с цел да е качествена опция на Рамос и Варан. Нещо повече, бразилецът този сезон нерядко демонстрира по-добро равнище от тях при получен късмет за изява. Зинедин Зидан обаче продължава сляпо да има вяра на тандема централни бранители от златната епоха и даде единствено 542 минути на Милитао в Ла Лига.

Същото се случва и с Алваро Одриосола, който не можа да измести Даниел Карвахал. Той обаче отиде да потърси щастието си в Байерн (Мюнхен), където също не му се получава. Даниеле Ругани със единствено 180 минути в Серия А и Нико Шулц с 563 минути в Бундеслигата с екипа на Борусия (Дортмунд) допълват четворката.



ПОЛУЗАЩИТАТА

Накаджима (Порто, €20 млн.), Уаняма (Тотнъм, €12 млн.), Фоудън (Манчестър Сити, €30 млн.) и Шакири (Ливърпул, €22 млн.)

Премиър Лийг е тройно показана в тази линия. Джердан Шакири е съвсем отстранен в Ливърпул и има единствено 174 минути, което е повече даже и от това на Виктор Уаняма. Халфът всекидневно е ваден от състава на „ шпорите “ и се стигна до такава степен да се заприказва, че ще разтрогне контракта си по взаимно единодушие, с цел да има късмет да играе другаде.

Фил Фоудън не убеждава в Манчестър Сити, колкото и Джосеп Гуардиола да повтаря, че ще му дава благоприятни условия да се изяви. Има едвам 264 минути в лигата този сезон и напредъкът му може да бъде замразен. Въпреки това младият суперталант твърди, че е благополучен на „ Етихад “ и желае да остане там още доста години.

Шоя Накаджима пък се върна в Португалия да облече екипа на Порто, като в предходния си престой в страната записа 15 гола и 19 асистенции за Портимонензе. Засега обаче има единствено 466 минути за „ драконите “ и демонстрира какъв брой огромно поле за усъвършенстване има още пред себе си.



АТАКАТА

Батшуай (Челси, €22 млн.) и Йович (Реал Мадрид, €40 млн.)

След като Мариано Диас не мина кастинга за опция на напусналия Кристиано Роналдо, Мадрид потърси нов стрелец и избра Лука Йович. Шест месеца по-късно обаче сърбинът не демонстрира за какво е на „ Сантиаго Бернабеу “. Има единствено два гола и една асистенция за 23 мача, 15 от тях в Ла Лига. Бензема остава незаменимият водач на офанзивата за Зидан, а Йович по този начин и не може да им хвърли ръкавицата и да се утвърди измежду титулярите.

Миши Батшуай пък продължава да държи висока пазарна стойност (22 млн. евро), но наподобява наказан да е безконечна промяна за „ сините “ от „ Стамфорд Бридж “. До момента през сезона в Премиър Лийг съумя да се разпише единствено един път.
Хонас Перес, „ Апелативен съд “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР