Реал Мадрид победи с 3:1 Барселона в първото Ел Класико

...
Реал Мадрид победи с 3:1 Барселона в първото Ел Класико
Коментари Харесай

Класикото е за Реал! Белия балет постави Барселона на колене след силно второ полувреме

Реал Мадрид победи с 3:1 Барселона в първото Ел Класико за сезона. Федерико Валверде (5), Серхио Рамос (62-дузпа) и Лука Модрич (90) вкараха за отбора на Зидан, Ансу Фати (8) се разписа за каталунците.

Така Зидан записа шести мач без загуба на " Камп Ноу " отпред на Реал Мадрид във всички шампионати. Победата бе трета за него като треньор на Реал Мадрид в храма на Барселона, има и три равенства.

Първата рискова офанзива беше на домакините. Лео Меси нахлу в наказателното поле, само че Варан внимаваше и елегантно му мазета топката.

Реал Мадрид поведе още с първото си слизане към вратата на Нето. Бензема изведе по превъзходен метод Валверде в наказателното поле и ударът му в далечния ъгъл бе безсърдечен и не остави шансове на стража за Барса - 0:1.

Тимът на Роналд Куман реагира като жилнат и три минути му бяха задоволителни да върне попадението. Жорди Алба проби отляво и пусна към Ансу Фати, който хитро си освободи място за пукотевица и не сгреши за 1:1. Така Фати стана най-младият голмайстор в Ел Класико.

След двата гола футболистите се успокоиха и заложиха на разигравания в средата на терена. При едно от тях Коутиньо опитва да изненада Куртоа с удар отдалеко, само че топката попадна право в ръцете на вратаря на Белия балет.

В 24-ата минута Куртоа блесна с превъзходно избавяне след удар на Меси, а в идната офанзива се прояви и сътрудника му на отсрещната врата Нето, който отрази удар на Бензема.

Спорна обстановка в наказателното поле на гостите в 28-ата минута наложи консултация с ВАР. Меси навлезе в наказателното поле и падна след единоборство с Каземиро, само че повторенията изрично демонстрираха, че няма нарушаване.

Отлична скоростна офанзива на Реал Мадрид докара до напрежение пред вратата на Нето в 36-ата минута, само че ударът на Винисиус бе блокиран.

Зинедин Зидан направи промяна още преди почивката. В 42-ата минута Лукас Васкес се появи на терена на мястото на Начо.

В добавеното време на първата част Винисиус бе изведен зад отбраната на каталунците, проби съвсем до аутлинията, само че опитът му да върне топката пред вратата бе избит в корнер.

Второто полувреме стартира с по-активна игра на Реал Мадрид, само че до съществени положения пред Нето не се стигна. Капитанът Рамос и Каземиро пробваха да вкарат, само че ударите им минаха настрана от вратата на Барселона.

Домакините дадоха отговор с диагонален удар по земя на Ансу Фати в 51-ата минута, при който топката мина много покрай дясната греда на Куртоа. Две минути по-късно контраофанзива на Барса изведе Фани на десния фланг и той без закъснение центрира към Коутиньо, само че ударът му с глава мина около вратата.

В 59-ата минута Рамос бе пернат за фланелката от Ленгле в наказателното поле след центриране от фаул на Тони Кроос. Първоначално съдията не отсъди нарушаване, само че след сигнал от ВАР, преразгледа обстановката и отсъди дузпа. Зад топката застана точно Рамос и не сгреши - 1:2!

Озовали се отново в ролята на догонващи, каталунците започнаха да нападат по-агресивно и в 65-ата минута Коутиньо мина сред няколко бранители в " бяло " и шутира, само че ударът му бе блокиран.

В 70-ата минута и домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Варан, само че 11-метров углавен удар не бе отсъден, защото ръката на бранителя на Реал Мадрид бе до тялото. Шест минути по-късно Меси завъртя майсторски топката от директен свободен удар, само че Куртоа мазета. В 29-ата минута аржентинецът получи нов късмет да стреля от фаул, само че този път топката срещна стената.

Пет минути преди края Нето направи и невъзможното и резервира очакванията на Барселона. Вратарят първо избави два поредни удара на Кроос от близко, а секунди по-късно отрази с крайник и удар на Серхио Рамос.

Резервата Лука Модрич постави точка на разногласието с гол в 90-ата минута. Той наказа с техничен удар групова неточност на вратаря и отбраната на каталунците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР