Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 1:0 в отложен мач

...
Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 1:0 в отложен мач
Коментари Харесай

Ла Лига: Реал Мадрид дръпна на Атлетико със 7 точки


Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 1:0 в отсрочен мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение за " лос бланкос " бе дело на Карим Бензема малко преди края на първото полувреме.

По този метод мадридчани усилиха преднината си на върха и към този момент имат 36 точки, със седем повече от втория Атлетико Мадрид. В същото време Атлетик Билбао е осми с 20 точки.

Домакините стартираха нападателно дуелът и притиснаха противника си. В 7-ата минута Карим Бензема насочи рисков изстрел в средата, който бе отразен уверено от Унай Симон.

Пет минути по-късно вратарят на гостите още един път предотврати заплаха, откакто се намеси след изстрел на Карим Бензема.



В идващите минути гостите пробваха да отговорят на предизвикването, само че изстрел на Икер Мунаин от директен свободен удар бе блокиран. В 19-ата минута Иняки Уилямс влезе на скорост в наказателното поле, само че си поведе топката с ръка и това не остана неусетно от рефера Исидро Ескудеро. Скоро по-късно груба неточност на Едер Милитао разреши на звездата на баските да изскочи на голова позиция, само че той не се възползва.

В 27-ата минута Атлетик Билбао бе покрай изравнителното попадение, само че Тибо Куртоа отрази изстрел в наказателното поле на Раул Гарсия. Шест минути преди края на първото полувреме Унай Симон още веднъж се намеси уверено след рисков изстрел на Тони Кроос.

В 40-ата минута Реал Мадрид откри резултата. Маркос Асенсио стреля от границата на наказателното поле, след което последва интервенция на вратаря на гостите. Лука Модрич доближи първи до топката и опита изстрел, само че той се трансформира в пас към Карим Бензема, който от близко осъществя.

Гостите стартираха нападателно второто полувреме, откакто в 47-ата минута Ойер Сарага насочи рисков изстрел, само че топката мина около десния непряк дирек. Домакините дадоха отговор с удар на Тони Кроос от въздуха, който мина около левия непряк дирек.

В 60-ата минута баските имаха добра опция да възстановят равенството, само че изстрелът на Раул Гарсия бе блокиран от бранител на домакините.

" Лос бланкос " продължиха да бъдат по-активният отбор и притиснаха противника си, само че това не водеше до рискове пред Унай Симон. В 76-ата минута Ойхан Сансет нахлу в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл, само че Тибо Куртоа избо с превъзходно избавяне.

Пет минути преди края на дуела още веднъж бе покрай изравнителното попадение, откакто Мигел Висга доближи до добра опция, само че бранител на домакините мазета пред голлинията. До края на дуела нямаше повече рискове и домакините завоюваха трите точки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР