Реал Мадрид отново разочарова и е странно да гледаме как

...
Реал Мадрид отново разочарова и е странно да гледаме как
Коментари Харесай

Зидан изчерпва обясненията си

Реал Мадрид още веднъж разочарова и е необичайно да гледаме по какъв начин този тим тъкмо стартира да наподобява, че надига глава, а незабавно по-късно пада по изумителен метод. Диагнозата на заболяването се знае доста ясно от Зинедин Зидан, тъй като той я повтаря непрестанно след фамозното 3:7 против Атлетико Мадрид в лятната контрола. В цели пет случая след мачове старши треньорът споделя едно и също в залата за конференции, но най-тревожното е, че това не послужи за промяна. И петте пъти казусът може да се заключи с една фраза: „ Не можем да влизаме по този начин в мачовете и ни липсваше интензитет. “

Щом на Зидан това му е толкоз ясно, а и на самите футболисти, които съвсем постоянно повтарят думите му в микс-зоната, е много необичайно, че никой не се оказа кадърен да излекува заболяването. Като се стартира, несъмнено, от наставника.

Освен след дербито, той сподели същото и след равенството против Виляреал, който два пъти повеждаше в резултата. После направи същия преглед и след провалянето на посетители на Пари Сен Жермен, повел с 2:0 още с първите си два удара по вратата. Нещо сходно се случи и против Брюж, който също поведе с 0:2 след ново бедствено начало от „ белите “, стигнали въпреки всичко до равнене след реакция през второто полувреме.



Последният случай е след визитата против Майорка. На Зидан отново не му хареса влизането на неговия тим в дуела и настоя, че това е огромният проблем, защото се позволяват един или повече ранни голове и след това би трябвало да се гони наваксване.

Французинът не сменя тезите си и в случай че има нещо друго, не желае, най-малко към този миг, да го каже обществено. Той постоянно е защитавал своите играчи след загубите и единствената му рецензия си остава неналичието на интензитет при започване на мачовете.

Проблемът за Зидан е, че всичко се диктува от резултатите, а той е изцяло наясно, че не е значимо да се приказва за проблемите, а да се намират решенията за тях. Знае също и че в случай че неговият Мадрид към този момент е разтърсен, нито той, нито който и да било различен може да е сигурен за мястото си.

Има обаче и още девет пояснения за „ бялото “ обезсърчение отвън бавното влизане в мачовете.



ГОЛЪТ

Година след напускането на Кристиано Роналдо този проблем продължава да не е решен с едвам 18 вкарани гола за цели 11 мача. Само Карим Бензема е на нужното равнище, а това е извънредно незадоволително. Гарет Бейл отново си кара постарому, а Еден Азар, въпреки и да не е огромен голаджия, се очакваше да способства повече в този детайл. Новата „ деветка “ Лука Йович пък още не се е разписал даже и един път.

НЕПОСТОЯНСТВОТО

За 11 мача има победи в по-малко от половината – в пет случая. Няма два следващи цялостни триумфа и има единствено един в последните четири дуела, а в Шампионската лига няма и един в двете срещи до момента.

ВРАТАРЯТ

Тибо Куртоа събра погледите на всички, и то не в позитивен смисъл. Най-добрият вратар на последния Мондиал като че ли не може да избави и един удар в Реал Мадрид и по трибуните на „ Сантиаго Бернабеу “ го взеха на мушка, като го освиркаха и в същото време приветстваха Ареола. Белгиецът позволи 9 гола при последните 14 удара към вратата му, а половината изстрели изобщо този сезон се трансфораха в попадения (12 от 24).



КОНТУЗИИТЕ

Цели 22 на 16 разнообразни играчи досега през сезона – прекалено много за още октомври месец. Мнозинството травми са мускулни, което приказва за последователен проблем, а освен за неприятен шанс. И към момента не е потърпевш Каземиро, който играе непрекъснато и няма действителна опция в състава.

ЦЕНТЪРЪТ

Ако в центъра на терена стартират да се печелят мачовете, Мадрид има сериозен проблем. Първо, тъй като съвсем няма играчи в тази зона, и второ, тъй като призваните да я управляват – Тони Кроос и Лука Модрич – наподобяват минали зенита си. Иско основава чувството, че е по същия път, а Хамес Родригес може и да се старае доста, но не демонстрира неизменност. Така всичко се свежда до Каземиро, който с това движение най-после ще прегори, и до Феде Валверде, който още не е узрял.

НОВИТЕ

Над 300 млн. евро похарчи клубът през лятото, а от новите попълнения няма и едно, което да вдигне класата на тима. Азар е надалеч от най-хубавата си версия, Ферлан Менди прекарва повече време в лазарета в сравнение с терена, Йович изцяло се е изгубил, а Родриго съвсем не получава шансове за изява. Едер Милитао остави куп подозрения против ПСЖ, въпреки че в последните два мача сподели добра игра. И въпреки всичко е мъчно да си го представим да лишава мястото на Рафаел Варан или на Серхио Рамос.



ПРОМЕНИТЕ

Толкова си проличава, че не се работи на подготвителното поле с този отбор, че се вижда даже и при аутовете: като че ли никой още не си е дал сметка, че топката към този момент може да се отиграва и в наказателното поле. Треньорът не наподобява кадърен да трансформира мачовете. Освен че не ползва тъкмо ротациите, насилствени или не, прави доста предвидими смени и съвсем не предлага тактически решения в хода на дуелите. Един образец: на „ Сон Моиш “ можеше да смени фланга на Винисиус Жуниор, с цел да го изправи против имащия жълт картон и изместен от своя треньор от другата страна (именно за отбягване на бразилеца) Састре, а не го стори.

„ БЕРНАБЕУ “

Това към този момент не е непревземаем бастион. Няма и един спокоен мач в „ белия “ колизеум и остава чувството, че всеки тим може да завоюва там. Валядолид измъкна тъждество, Брюж бе на косъм да завоюва, а Леванте и Гранада за малко да извърнат от закъснение с 3:0. По трибуните се усеща безпокойството.

БАРСА

Към всички проблеми на „ лос бланкос “ се прибавя и един външен: Барселона се разсъни от летния си сън и стартира да набира скорост, като даже измести безконечния си противник от лидерската позиция в Ла Лига. Ако към този момент го имаше чувството, че „ лос асулграна “ имат по-добрия състав, изкачването им на върха на таблицата оставя чувството за обезпокоително обезкуражаване на Чамартин.
Пабло Поло и Мигел Анхел Гарсиа, „ Марка “ Примера дивисион 9 кръг, събота 19 октомври  Майорка 1:0краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР