Реал Мадрид - Кралят на Европа. Единственият отбор с 12

...
Реал Мадрид - Кралят на Европа. Единственият отбор с 12
Коментари Харесай

Опитният "Реал" или непреклонният "Ливърпул" - време е за финала на финалите

" Реал " Мадрид - Кралят на Европа. Единственият тим с 12 трофея в най-авторитетния клубен шампионат.

" Ливърпул " - петкратен първенец. Властелин на драматизма и вдъхновението.

Или написано по различен метод: Това са двата тима, които са единствено на крачка от трона в Шампионската лига. Финалът в Киев стартира в 20:30 ч.

Ако има отбор, който знае по какъв начин се печелят финали на най-високо равнище в европейския футбол, това е " Реал " Мадрид. Миналата година възпитаниците на Зинедин Зидан сътвориха нещо, което никой различен тим не бе реализирал, откогато шампионатът се организира в сегашния си формат - опазиха златните си медали. При триумф тази вечер Белия балет ще грабне трети следващ трофей - всички под управлението на френския ментор.

" Ливърпул " е най-резултатният тим в Шампионската лига през този сезон. Мърсисайдци са вкарали рекордните 46 попадения от началото на плейофите, само че преди старта на акцията надали някой ги е слагал в сметките за купата. И въпреки всичко, в случай че има тим, който е кадърен на чудеса, то това е " Ливърпул ".

" Червените " от " Анфийлд " са на край за първи път от 11 години и мечтаят да повторят феноменалния си героизъм от Истанбул 2005 година, когато сториха паметен поврат от 0:3 до 3:3 и победиха след трагични дузпи.

Зидан няма проблеми с контузени. Всички погледи обаче още веднъж са ориентирани към Кристиано Роналдо. При триумф тази вечер португалецът ще се трансформира в първия състезател с пет трофеи в конкуренцията от началото на ерата Шампионска лига.

През последните шест години Роналдо е голмайстор номер 1 в шампионата. През тази акция има 15 гола в 12 мача, а в случай че се разпише в Киев, ще стане първият футболист с попадения в четири финала.

Германският управител на " Ливърпул " няма да може да разчита на трайно контузените Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Жоел Матип. Участието на Емре Джан е под въпрос поради проблем с гърба.

Както " Реал " разчита на Роналдо, по този начин най-голямата вяра на мърсисайдци е Мохамед Салах. Египетският национал обра всички самостоятелни награди във Висшата лига. Този сезон той има 44 гола в 51 мача във всички шампионати, а в Шампионската лига активът му е 11 попадения в 14 срещи.

" Реал " Мадрид е на 16-и край в най-силния европейски клубен шампионат. Кралският клуб има единствено три загуби. Последната е точно от " Ливърпул " - през 1981 година на " Парк де Пренс ".

" Ливърпул " е на край за осми път в своята история. За последно " алените " станаха първенци след обрата против " Милан " през 2005 година

Вероятните сформира:

" Реал " Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро, Кроос, Модрич, Иско; Роналдо, Бейл

" Ливърпул ": Кариус; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън; Хендерсън, Милнър, Вайналдум; Мане, Фирмино, Салах
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР