Реал Мадрид катастрофира с 2:4 при гостуването си на Жирона

...
Реал Мадрид катастрофира с 2:4 при гостуването си на Жирона
Коментари Харесай

Кастейянос наказа Реал Мадрис с 4 гола

Реал Мадрид катастрофира с 2:4 при гостуването си на Жирона в 31-ия кръг на Ла Лига. Герой на мача беше Валентин Кастейянос, който вкара и четирите попадения за Жирона. 24-годишният аржентинец е първият футболист през 21-и век, който отбелязва четири гола против Белия балет в Ла Лига. Той играе в каталунците чартърен от Ню Йорк Сити.

Реал остана с 65 точки на второто място в класирането. Лидерът пък има късмет да усили преднината си на 14 точки при триумф против Райо Валекано на следващия ден. Жирона се изкачи на девета позиция с 41 точки – шест по-малко от шестия Виляреал.

Домакините поведоха в 12-ата минута, когато Кастейянос засече центриране на Мигел Гутиерес и с глава вкара за 1:0. Пак той беше прецизен в 24-ата минута след контраофанзива. Реал Мадрид понижи в 34-ата минута. Винисиус Жуниор се възползва от отличен пас на Марко Асенсио и осъществя за 1:2.

Веднага след почивката обаче Кастейянос оформи своя хеттрик – 3:1. В 62-ата минута още веднъж той се разписа с глава за 4:1. Последният състезател, вкарал четири гола на Реал, в един мач от Ла Лига е Естебан Ечаверия. Той го прави през 1947 година, когато нанизва пет попадения за Овиедо против Белия балет.

Кастейянос насочи шест удара към вратата и. Освен четирите гола, той имаше и още толкоз подавания. И беше заменен в 71-ата минута.

Усилията на европейския първенец да върне един гол дадоха резултат чак в 85-ата минута. Тогава Лукас Васкес вкара за 4:2 след подаване от Винисиус Жуниор. Иначе отборът на Карло Анчелоти беше без титулярния вратар Тибо Куртоа и Карим Бензема.
Кой е Кастейянос
Аржентинецът е голмайстор на МЛС с 19 попадения в 32 мача през 2021 година Той е и вторият най-млад състезател, стигнал 50 попадения в МЛС. И още няма мач за националния тим на страната си.

През лятото Ню Йорк Сити искаше да го продаде, само че не се откри кой да заплати $15 млн. за него. Тогава Сити реши да го даде чартърен на Жирона. И двата клуба са част от групата на Манчестър Сити. Наемът не може да бъде трансфорат в непрекъсната договорка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР