Реал (Мадрид) и Тотнъм стартираха с победи в груповата фаза

...
Реал (Мадрид) и Тотнъм стартираха с победи в груповата фаза
Коментари Харесай

"Тотнъм" и "Реал" започнаха с убедителни победи в "групата на смъртта"

" Реал " (Мадрид) и " Тотнъм " стартираха с победи в груповата фаза на Шампионската лига. Двата отбора, които са в " групата на гибелта " Н, дружно с " Борусия (Дортмунд) и АПОЕЛ (Никозия) не срещнаха особени проблеми. Европейският клубен първенец се наложи над кипърския си противник с 3:0, до момента в който " Тотнъм " би жълто-черните с 3:1.

Успехът е първи за " шпорите " в Храма на футбола за сезона и едвам втори в европейските шампионати, откогато " Тотнъм " семейства на " Уембли ".

Съставът на Маурисио Почетино сподели страхотна успеваемост на " Уембли " и макар, че в по-голяма част от дуела не държеше самодейността вкара три попадения. " Борусия " подходи доста нападателно, само че и наивно, поради което си изпати.

До 15-ата минута феновете на " Уембли " видяха три попадения. Сон откри за домакините след доста бърза контраофанзива и от дребен ъгъл прониза Роман Бюрки в 4-ата минута. Андрий Ярмоленко с доста хубав диагонален удар седем минути по-късно върна " Борусия " в мача.

 Звездата на германците Кристиан Пулишич беше изцяло обезвреден.
© Reuters

Звездата на германците Кристиан Пулишич беше изцяло обезвреден.

В 15-ата минута Хари Кейн се пребори с двама бранители на германците и също от дребен ъгъл преодоля Бюрки – 2:1.

" Борусия " контролираше дуела, сътвори и доста положения, като контролираше топката в 66% от времето, само че не можа да преодолее Юро Лорис за повторно. Вместо това " шпорите " демонстрираха, че могат да санкционират всяка неточност и посредством Кейн в 60-ата минута си осигуриха още по-комфортен задатък.

Извън всичко хубаво, което се случи за " Тотнъм ", в края британският отбор получи червен картон. Ян Вертонген беше изпъден малко пресилено за удар в лицето на Марио Гьотце.

12 - Cristiano Ronaldo is now the player with the most penalty goals scored in #UCL history (Lionel Messi, 11). Punisher. pic.twitter.com/qGWIqrX4F4
— OptaJose (@OptaJose) September 13, 2017
В другия дуел от групата " Реал " (Мадрид) нямаше никакви проблеми с АПОЕЛ. Кристиано Роналдо откри в 12-ата минута след асистенция на Гарет Бейл, а при започване на втората част се разписа и от дузпа.

Това е 12-о попадение на португалеца от бялата точка в Шампионската лига, като той става №1 по този индикатор пред Лионел Меси (11 гола от дузпи).

Крайното 3:0 оформи капитанът Серхио Рамос след доста красиво попадение. Централният бранител се включи в бърза контраофанзива и с атрактивна задна ножица прониза вратарят на кипърците.

 Серхио Рамос бележи доста красиво попадение със задна ножица.
© Reuters

Серхио Рамос бележи доста красиво попадение със задна ножица.

Треньорът на испанския отбор Зинедин Зидан заложи на всичко най-хубаво макар че излезе против новобранеца в групата. В състава не бяха единствено контузените Марко Асенсио и Карим Бензема.

Очаквано АПОЕЛ нямаше съвсем никакви шансове и стигна единствено до един прецизен удар през целия дуел. Българският бранител Живко Миланов не можа да играе поради травма.

Очаквайте детайлности!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР