Реал Мадрид и Ливърпул играят при резултат 2:1 във финала

...
Реал Мадрид и Ливърпул играят при резултат 2:1 във финала
Коментари Харесай

Следете с Gong.bg: Чудото на Бейл, влезе и зашемети Ливърпул

Реал Мадрид и Ливърпул играят при резултат 2:1 във финала от Шампионската лига на стадион "Олимпийски " в украинската столица Киев.

Карим Бензема откри резултата в 51-ата минута, само че светлината на прожекторите въобще не бе ориентирана към френския нападател. Стражът на мърсисайдци Лорис Кариус позволи фрапантна неточност, с която безусловно направи подарък на противника за 1:0. Садио Мане обаче побърза да измие срама след стореното от 24-годишният вратар и от статично състояние разстреля вратата на Навас за 1:1.

Не лиши доста време на "Кралския клуб " още веднъж да поведе в резултата. Единствено бе нужна малко магия от резервата Гарет Бейл, който съумя две минути след влизането си на терена (64') да зашемети противника с унищожителна задна ножица за 2:1.

Следете мача онлайн с GONG.BG:

Макар през първото полувреме мърсисайдци да стояха повече от добре на терена, загубата на Мохамед Салах още в 25-ата минута срина самочувствието на възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп. Те насочиха цели 9 удара към вратата на Кейлор Навас при съществуването на огромната си звезда на терена и 0 след напускането му.

След това последва сериозен удар и за състава на Зинедин Зидан, откакто Дани Карвахал бе настъпан от Андрю Робъртсън и се наложи да постави завършек на присъединяване си в срещата. Все отново "белите " съумяха да се съвземат по-бързо от шока и да основат съществени положения до края на първата част, само че до гол не се стигна.

Сериозен напън на мърсисайдци в първите минути. В 5-ата минута Салах бе фаулиран пред наказателното поле на мадридчани. Изпълнението на директния свободен удар бе късо, а египетският национал опита да да означи, само че ударът му беше блокиран.

Две минути по-късно Фирмино изведе с ослепителен пас Садио Мане зад отбраната на "белите ". Последният напредна към наказателното поле, само че Кейлор Навас излезе и осуети опита му за пукотевица.

В 11-ата Марсело преодоля няколко играчи преди да нанесе отдалечен удар към задачата, който обаче прелетя настрана от десния дирек.

В 14-ата минута се сътвори сериозен безпорядък в наказателното поле на Реал, само че нито един от отправение удари не попадна в задачата.

"Белите " небрежно огранизираха рискова контраофанзива, при която Кристиано Роналдо съумя да се промуши през защитата на мърсисайдци и да напредне отлдясно. Португалецът прати мощен шут от отдалеченост към вратата на Кариус, само че топката мина над гредата.

В 23-ата минута мърсисайдци още веднъж пробваха да изненадат противника. Роберто Фирмино получи към точката на дузпата, обърна си и шутира, само че право в тялото на Серхио Рамос. Избитата топка попадна в краката на Александър-Арнолд, който незабавно стреля, само че Навас блесна с отличен инстикт и улови топката.

Три минути по-късно огромната звезда на Ливърпул - Мохамед Салах се строполи на тревата след прикосновение с Серхио Рамос. Това несъмнено тормози щаба на Ливърпул, наложи се намесата на медицински екип, като изглеждаше, че болката на египетския национал е в региона на рамото. Салах се завърна за малко на терена, само че още веднъж получи болки и се наложи да напусне като го направи със сълзи на очи. На негово място на терена влезе Адам Лалана.

Загубата на съществена фигура, каквато без подозрение е Мохамед Салах в състава на мърсисайдци, несъмнено се отрази на играчите на Ливърпул. В 32-ата минута Бензема се озова на добра стрелкова позиция, ударът му обаче бе блокиран от съперников състезател.

В 35-ата минута пък неприятните вести споходиха и отбора на Реал Мадрид. Дани Карвахал бе настъпан от Робъртсън по петата, а футболистът на "белите " до неотдавна лекуваше контузия в крайници. 30-годишният бранител просто се строполи на земята и заплака, давайки сигнал, че дуела за него е завършил. Все отново той съумя да се изправи на крайници и да напусне терена, а на негово място влезе Начо.

източник: Gulliver/Getty Images

Две минути преди края на постоянните 45 Роналдо се извиси най-високо, с цел да засече с глава центрирана топка в наказателното поле. Кариус мазета, само че топката попадна в Бензема и той я заби в мрежата на Ливърпул. Празненствата на "белите " обаче бяха прекъснати, откакто бе вдигнат флага за засада.

В 45-ата минута Бензема прати точно диаганално подаване към левия фланг за Начо, който за малко не съумя да откри вратата на "червените ".

Секудни преди края на добавеното време Бензема бе оставен на страхотна позиция за пукотевица и насочи мощен шут към вратата на мърсисайдци. Топката профуча на сантиметри от гредата.

Още със старта на втората част "белите " пропуснаха страхотна опция да открият резултата. В 48-ата минута Адама Лалана позволи безумна неточност и безусловно подари топката на Иско, който с компактен удар от 15 метра разстресе напречната греда.

Възпитаниците на Реал Мадрид въпреки всичко стигнаха до гола, въпреки и по много чудноват метод. В 51-ата минута Бензема бе изведен зад отбраната на "белите ", само че Лорис Кариус го изпревари и улови. Последва същински безумна неточност от страна стража, който опита да пусне в игра топката, само че бе в непосредствена непосредственост до Бензема. Французинът пък не се поколеба да пресече пътя на топката и тя се търколи в мрежата на мърсисайдци. Кариус и съотборниците му гледаха невярващо, само че резултатът към този момент бе 1:0.

"Червените " бързо се възвърнаха от първичния потрес и съумяха да възобновят равенството в 55-ата минута. След изпълнен корнер Деян Ловрен сви топката с глава към Садио Мане, който не сгреши и я оплете в мрежата за 1:1.

В 60-ата минута Лорис Кариус предотврати сигурен гол в мрежата си, с което леко се реваншира за фрапантната неточност при попадението на Бензема. Той блесна със страховит инстикт, с цел да извади удар на Иско.

Старши треньорът на "белите " Зинедин Зидан залага на същия състав от миналогодишния край против Ювентус в Кардиф, който донесе втори следващ трофей в "турнира на богатите ".

Юрген Клоп също ще разчита на всичко най-хубаво и естествено в офанзива залага на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.

Вижте съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско; Бензема, Кристиано Роналдо;

Ливърпул: Кариус; Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън; Вайналдум, Хендерсън, Милнър; Салах, Фирмино, Мане;

CONFIRMED! Benzema partners Ronaldo in attack for Madrid ⚪️ #UCLfinal pic.twitter.com/PCd1Ppy5VL
— #UCLfinal (@ChampionsLeague) May 26, 2018
CONFIRMED! Liverpool name their starting XI!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР