Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха 0:0 след 120 минута

...
Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха 0:0 след 120 минута
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал - Атлетико - дузпи!

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид приключиха 0:0 след 120 минута игравъв финала на Суперкупата на Испания и минаха към дузпи. От тази година изданието се организира отвън границите на Испания (Джеда, Саудитска Арабия) и включва 1/2-финали и чак тогава край. "Кралският клуб " отстрани Валенсия с 3:1 в първия 1/2-финал, а във втория възпитаниците на Диего Симеоне пречупиха Барселона с 3:2.

Световният първенец залага на следната 11-ка: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Кроос (103'Винисиус), Модрич, Иско (60'Родриго), Йович (82'Диас).

Резерви: Ареола, Милитао, Марсело, Хамес, Диас, Винисиус, Родриго

Колегата му Диего Симеоне излиза с Облак, Трипиър, Фелипе, Хименес (98'Савич), Лоди (89'Йоренте), Кореа, Ерера (56'Витоло), Томас, Нигес, Феликс (101'Ариас), Мората.

Резерви: Адан, Ариас, Йоренте, Савич, Витоло, Ермосо, Рикелме

В петата минута Карвахал откри Каземиро пред наказателното поле, който стреля с левия крайник, само че непосредствено в ръцете на Облак.

4 минути по-късно Валверде нахлу отдясно в наказателното, само че защитата почисти в корнер. След осъществяването топката попадна у Модрич, който насочи удар от далечна отдалеченост без подготовка, само че Куртоа бе на място.

В 14-ата минута се откри първото чисто състояние в мача. Серхио Рамос потегли да чисти топката и я изпрати по земя към центъра пред наказателното поле, където Жоао Феликс пое и насочи удар, само че в навън.

Нов удар по посока на вратата на Куртоа и още веднъж отвън очертанията. Този път шанса си опита Алваро Мората.

В 21-ата минута "дюшекчиите " стигнаха до ъглов удар. Трипиър изсипа топката в на казателното, Варан се намеси и Куртоа улови.

10 минути по-късно Реал стигна до корнер, при който Кроос постави топката на главата на Иско на първа греда, само че испанския техничар не откри очертанията.

В 39-ата минута Менди получи дълъг пас на левия фланг, нахлу в наказатеното поле и стреля в близкия ъгъл на Облак, само че словенецът парира - трети прецизен удар за "белия балет ".

Нов корнер за Реал в 43-ата минута. Карлос Енрике-Каземиро се отскубна от опеката на защитата и натисна коженото кълбо с глава, само че то прелетя агонизиращо близо над горната рамка.

В 48-ата минута Лука Йович бе изведен самичък от центъра, само че двама бранители го настигнаха и избиха топката преди да успее да насочи шут към вратата на Ян Облак.

3 минути по-късно още веднъж Йович получи топката пред наказателното поле и стреля по диагонала през краката на Трипиър, само че на сантиметри отвън очертанията.

В 58-ата минута Менди подаде от левия фланг към центъра на Лука Модрич, който настройки топката за десния си крайник и шутира, само че още веднъж настрана от лявата греда на Облак.

В 68-ата минута Йович влезе в наказателното поле отдясно и центрира към Валверде, който нанесе удар с глава, само че той се отклони в коляното му и кироширалата топка излезе в навън.

В 74-ата минута Трипиър центрира от фаул, само че отбраната на "кралския клуб " се оправи безотказно.

В 80-ата минута Трипиър изведе по отличен метод отдясно в наказателното поле Мората, който би в близкия ъгъл на Куртоа, само че белгиецът избави. При последвалия корнер отбраната почисти в нов, от който обаче не се стигна до нищо рисково поради нарушаване в офанзива.

В 88-ата минута Тони Кроос центрира на втора греда и няколко индивида в бяло нападнаха топката, само че никой не съумя да уцели очертанията.

В 92-ата минута Родриго получи центриране от десния фланг в дребното наказателно поле, овладя топката и стреля с десния крайник, само че право в ръцете на Облак.

Това бе последното забавно състояние в постоянното време и мачът минава към продължения.

Във втората минута на първото продължение Менди насочи удари с десния крайник в десния ъгъл на Облак малко вляво от наказателното поле, само че още веднъж в навън.

Атлетико дадоха отговор незабавно посредством Витоло, който бе изведен от Мората в пеналтерията и стреля, само че Куртоа мазета в корнер, от който обаче символичните посетители не се възползваха.

В 100-ата минута Тони Кроос реши да опита неочакван удар в горния ляв ъгъл ъгъл, само че топката профуча на сантиметри в навън.

Ъглов удар в 106-ата минута за Атлетико. Томас извършва от дясната страна. Мората засече със задна ножица, само че Куртоа избави с опитност - нов корнер. Варан бе на най-хубавата позиция и почисти мощно напред.

В 109-ата минута Модрич стреля от билзка отдалеченост в наказателното поле, Облак мазета в краката на Мариано, който също насочи удар, само че и той бе избавен.

В 115-ата минута Мората се отксъсна самичък напред и Валверде нямаше различен избор с изключение на да го фаулира откъм гърба, което му донесе червен картон.

Трипиър извърши свободния удар, само че той срещна стената. Последва центриране от десния фланг, при което се получи рикошет в бял защитник, който едвам не докара до червен картон, само че Куртоа избави.

В 119-ата минута Анхел Кореа влезе в наказателното поле отдясно и стреля с левия крайник, само че белгийският пазач още веднъж бе последна бариера.

След 120 минути игра новият притежател на Суперкупата на Испания ще се реши след дузпи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР