Реал Мадрид е в криза и това е ясно. Тимът

...
Реал Мадрид е в криза и това е ясно. Тимът
Коментари Харесай

Тотален срив в Реал ! Кризата напомни за кошмари отпреди 9 години

Реал Мадрид е в рецесия и това е ясно. Тимът изостава на 16 точки от водача Барселона, който по-късно през днешния ден гостува на Реал Сосиедад. Ако каталунците завоюват, ще създадат колосална разлика от 19 точки от главния си противник.

Резултатите и цифрите демонстрират, че моментното положение на Реал Мадрид доста припомня на представянето в края на сезон 2008/09. Тогава в последните пет кръга отборът записва пет следващи загуби! Една от тях е на „ Бернабеу “ с 2:6 от Барселона, останалите са с 0:3 от Валенсия, 2:3 от Виляреал, 1:3 от Майорка и 1:2 от Осасуна. Тогава за последно Реал Мадрид пада два пъти подред у дома. Ето, че в този момент повтори отрицателното показване и записа две провали вкъщи – от Барселона с 0:3 и Виляреал с 0:1. След трагичния свършек на сезон 2008/09 последва и треньорска промяна – Хуанде Рамос е сменен от Мануел Пелегрини.

В последните си пет мача за състезание Реал Мадрид е единствено с една победа, два равни мача и две загуби. Ако погледнем представянето на отбора единствено вкъщи от началото на сезона, още веднъж вършат усещане слабите резултати. От 10 мача възпитаниците на Зинедин Зидан имат 5 победи, 2 равенства (с Валенсия и Леванте) и цели 3 загуби (от Бетис, Барселона и Виляреал).

Връщаме времето една година обратно, с цел да съпоставим представянето на Реал след 19 кръг. Тогава отборът е бил водач в класирането с 43 точки след 13 победи, 4 равенства и единствено 1 загуба при голова разлика 48:17. Година по-късно по същото време Реал е на четвърто място с 11 точки по-малко – 32, след 9 победи, 5 равенства и 4 провали. Допуснатите голове още веднъж са 17, само че вкараните досега през сезона са едвам 32, с 16 по-малко от предходната година по това време.

След неприятните резултати в последно време постът на Зинедин Зидан още веднъж е под въпрос. Любопитното е, че той е вторият най-успешен треньор в историята на Реал Мадрид. Зизу има 8 трофея (2 в Шампионската лига, 2 Суперкупи на Европа, 2 пъти Световно клубно състезание, 1 шампионска купа и 1 Суперкупа на Испания). Единственият по-успешен треньор като брой извоювани купи е Мигел Муньос със 14. Висенте Дел Боске е със 7 (2 трофеи, 1 Суперкупа на Испания, 2 пъти Шампионска лига, 1 Суперкупа на Европа и 1 Междуконтинентална купа).
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР