Реал Мадрид е на прага на рекордната си 34-а титла

...
Реал Мадрид е на прага на рекордната си 34-а титла
Коментари Харесай

Перфектният Реал Мадрид

Реал Мадрид е на прага на рекордната си 34-а купа на Испания, която би трябвало да бъде официализирана в четвъртък вечер. Тогава - в среща от предпоследния кръг - отборът на Зинедин Зидан приема Виляреал, като победа в срещата или издънка на Барселона по същото време ще окичи златните медали на играчите от “Сантиаго Бернабеу”. Вестник “Ас” проучва шестте съществени акцента, които потвърждават, че “лос бланкос” заслужават да са №1:

Тиха доминация на терена
Някои настояват, че Реал не блестял, тъй като напоследък вкарва малко. Статистиката обаче демонстрира, че след подновяването на сезона отборът има единствено победи - 9 следващи, при голова разлика 17:3. Отправените удари към вратата са средно15,9/мач, от които 3,4 са в очертанията, а единствено един път в тези девет срещи отборът не владееше по-често топката от противника.

Тактиката и ротациите на Зидан
Треньорът Зинедин Зидан ловко приложи непрекъсната ротация на футболистите си, с което запази силите им. Освен това наставникът не се тормози при нужда да трансформира тактиката и схемата на игра от 4-3-3, през 4-4-2, до 4-2-3-1.

Всички са голмайстори
Отборът не разчита единствено на избрани изпълнители, а това към този момент вършат всички. До момента през сезона цели 21 футболисти са се разписвали.

Бялата стена
След Кристиано Роналдо напусна, Зидан осъзна, че Реал няма по какъв начин да продължи да бележи по толкоз. В тази връзка французинът реши, че отсега нататък отборът ще би трябвало да печели с по-добра отбрана, а не с толкоз сполучлива офанзива. Отличната форма на Тибо Куртоа оказа помощ на това, като Мадрид позволява единствено по 0,58 гола/мач.

Рамос - водач и откъм гърба, и начело
Капитанът Серхио Рамос се трансформира и в голмайстор, като по този начин свети в две етапи на играта - защитата и офанзивата. Този сезон той има 10 попадения в Ла Лига, като хладнокръвието му при дузпите носи нужната убеденост на съотборниците му.
 Бензема беше определен за " Играч на месеца " в Ла Лига
Магическият Бензема
Карим Бензема е другият основен проектант на “убийствената” серия на Реал Мадрид след 19 попадения и 8 асистенции в Примера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР