Реал (Мадрид) бе разбит с 3:0 от Пари Сен Жермен

...
Реал (Мадрид) бе разбит с 3:0 от Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

В Испания: "Реал" няма душа

" Реал " (Мадрид) бе разрушен с 3:0 от " Пари Сен Жермен " в мач от гр. А на Шампионската лига, а испанската преса засипа отбора с рецензии след следващия слаб мач през този сезон. " Без душа ", написа " Апелативен съд ". " Така не се играе в Европа ", бе коментарът на " Марка ", а вестникът добавя: " Най-лошото от всичко е, че виждахме, че това ще стане ". Каталунският " Мундо Депортиво " пък написа: " Нокаут за Мадрид ".

За първи път от 2003 година " Реал " не насочи нито един прецизен удар във вратата на противника си. Откакто Opta води такава статистика, кралският клуб имаше серия от 167 следващи мача с най-малко по един прецизен изстрел. За първи път от 2005 година " Реал " губи първия си мач за сезона в Шампионската лига, а провалянето от ПСЖ изравни най-тежките загуби досега - с 0:3 от " Байер " (Леверкузен) през 2004 година и от " Олимпик " (Лион) през 2005. 

" Реал " бе без някои от главните си играчи - Серхио Рамос, Лука Модрич, Марсело и Иско, само че пък ПСЖ бе без звездното си трио в офанзива - Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани, и все пак стигна до безапелационния триумф. Анхел ди Мария вкара два от головете в своя мач №100 в Шампионската лига. Той стана едвам третият състезател, вкарвал по два гола в един мач срещу " Реал " и " Барселона " след Марио Жардел и Андрий Шевченко. Тома Мюние означи третото попадение. 

" Тази загуба мъчно може да бъде призната, само че ни чака нов мач в неделя. Те ни превъзхождаха във всичко, което направиха, в това число и в интензивността, което ме нервира най-вече. Знаехме, че ще ни притискат, само че не влязохме както би трябвало в нито един миг от мача ", призна треньорът Зинедин Зидан. В обществените мрежи от ден на ден почитатели на " Реал " приканват французинът да бъде уволнен. Вече се появиха клюки, че Жозе Моуриньо може да се завърне отпред на отбора. Португалецът даже е любимец на букмейкърите за идващ треньор на " Реал ". 

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел пък бе удовлетворен, че отборът му се е справил и без звездите в офанзива: " Това беше отборно показване, което оказва помощ, когато сме без Неймар, Мбапе и Кавани. Хората споделяха, че не сме любимци, и това може би смъкна напрежението. "

В гр.D " Атлетико " (Мадрид) измъкна точка от " Ювентус " и стигна до 2:2 вкъщи, макар че изоставаше с два гола. Гостите поведоха с попадения на Хуан Куадрадо и Блез Матюиди след положителни контраатаки, само че домакините изравниха посредством голове от статични положения на Стефан Савич и Ектор Ерера, който вкара в последната минута.

" Хареса ми, че не се предадохме и се борихме. Създадохме положения, тъй че точката е повече от заслужена ", сподели треньорът на " Атлетико " Диего Симеоне. Наставникът на " Юве " Маурицио Сари пък призна, че отборът му има проблем при статични положения: " Пуснахме 4 гола в 3 мача от такива обстановки. Трябва да работим върху това. " Ювентус " не беше вкарвал тук в няколко мача, в този момент съумя, само че е разочароващо, че ни изравниха от предсказуеми обстановки, за които не бяхме подготвени. "

В гр.В " Байерн " би с 3:0 " Цървена звезда ", а мачът бе специфичен за Роберт Левандовски, който вкара гол №200 с екипа на " баварците ". Полякът е 4-ти във безконечната класация на клуба след Райнер Олхаузер (215 гола), Карл-Хайнц Румениге (218) и водача Герд Мюлер (564). 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР