Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Интер ще изиграят поредица от

...
Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Интер ще изиграят поредица от
Коментари Харесай

Реал, Байерн и Интер ще изиграят поредица от приятелски мачове догодина за борбата с коронавируса

Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Интер ще изиграят поредност от другарски мачове следващата година, с цел да съберат пари за благотворителни фондове за битка с ковид в Италия и Испания, оповестиха от управлението на немския футболен първенец. Двубоите ще бъдат част от така наречен Европейската купа за взаимност, а хиляди медицински служащи ще получат билети за тях поради работата си по време на пандемията от ковид. Датите на мачовете ще бъдат оповестени, когато е явен календарът за 2021 година и почитателите са допускани още веднъж на стадионите.

" Пандемията на ковид засегна тежко Европа ", съобщи шефът на Байерн Карл-Хайнц Румениге. " Въпреки всички премеждия и всички проблеми, ние в Германия може би имаме щастието, че нашата здравна система се оказва устойчива в тази рецесия. Но видяхме ужасяващи неща в Италия и Испания, и двете страни измежду най-силно засегнатите от пандемията в Европа ", добави Румениге.

Байерн съобщи, че приходи от трите мача ще бъдат дарени за медицински заведения в Италия и Испания. Мадрид ще бъде хазаин на дуела сред Реал и Интер, а италианците ще одобряват Байерн в Милано. Реал пък ще гостува на Байерн в Мюнхен. Германският клуб ще предложения 5000 медицински сестри, болногледачи и лекари в домакинския си мач в чест на това, че правят " изключителна работа за обществото сега ", сподели още Румениге.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР