Реакцията на обществото на повишаването на прага за преференциите, Йордан

...
Реакцията на обществото на повишаването на прага за преференциите, Йордан
Коментари Харесай

Цонев и ДПС се правят, че не разбират реакцията на обществото за преференциите

Реакцията на обществото на повишението на прага за преференциите, Йордан Цонев дефинира като ”абсолютна безмилостност на обществото за приоритизирането на действителните проблеми ”. В момента, по думите на Цонев, е суспендирано фундаментално право на българските жители.
Най-важното, по думите на Йордан Цонев пред Нова телевизия, е лишаването от правото на глас на над 2 млн. български жители - право, регламентирано от Конституцията.

Цонев изрече вяра, че в случай че президентът наложи несъгласие и нападна през Конституционния съд Изборния кодекс ще обърне внимание и на това - правото на всички български жители да гласоподават е право от по-висок ред - конституционален - от правото на преференциите, което се дава от закона.

Според Йордан Цонев възмущението от повдигането на прага на преференцията е безусловно неаргументирано, защото действително концепцията за мажоритарен избор не се реализира.

Преференциите и до този миг работят в изгода управление на вота и за корпоративен избор. Депутатът от Движение за права и свободи прикани да се ревизират дейностите и какво фактически са създали до този миг така наречен мажоритарни претенденти или тези, определени с преференции и даде образец с представител на партията си Ангел Исаев, който е определен от листата на Движение за права и свободи, " качил се е на поддръжката на Движение за права и свободи, събрал е родственици и близки ", само че не е направил нито едно изявление или предложение в Народното събрание.

Йордан Цонев разяснява и изявлението на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който призна, че предходната седмица с гласуването на измененията в Изборния кодекс се е осигурила стабилността на Народното събрание и по този метод на ръководството.

Според Цонев това е трактовка на господин Цветанов, а Движение за права и свободи са поредни в политиката си и за това защо упорства. Основна тематика на разискването на измененията в Изборния кодекс в стаята на ПГ на Движение за права и свободи, по думите на Цонев, е било машинното гласоподаване, за което Движение за права и свободи упорства. Направен е компромис поради техническата неспособност то да се вкара.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР