Реакцията на министъра (на икономиката Даниела Везиева, б.р.) ме учуди.

...
Реакцията на министъра (на икономиката Даниела Везиева, б.р.) ме учуди.
Коментари Харесай

Тома Биков: Можеше да имаме правителство на националното спасение с участието на ГЕРБ

Реакцията на министъра (на стопанската система Даниела Везиева, б.р.) ме учуди. ДКК е значима конструкция, това е военнопромишлен комплекс, който се развива добре, на облага е в последните години и в този момент внезапно са решили да дадат ексклузивитет на една частна компания, което значи, че някой е работил за корпоративен интерес. В тази обстановка би било добре президентът и министър-председателят, които са военни, да вземат отношение по този въпрос. Това показа в ефира на bTV определеният за народен представител от ГЕРБ Тома Биков във връзка последните събития към Държавната консолидационна компания (ДКК).

Биков уточни още, че ДКК е наела адвокатска адвокатска фирма, която ще получи над 1 млн. лв. за работа, която към този момент е свършена от друга адвокатска адвокатска фирма, която също е получила хонорар.

Става дума за адвокатска фирма, която е обвързвана със "Сиела Норма ", посочи той и изясни, че това може доста елементарно да се изследва през Търговския указател.

,,Ние желаеме да получим пояснение от икономическия министър и още в първите дни на Народното събрание ще го извикаме на парламентарен надзор, тъй като служебното държавно управление носи отговорност за тези решения, в които прозира корпоративен интерес'', разяснява Тома Биков.

По думите му назначенията в Борда на шефовете на ДКК са направени в края на мандата на ГЕРБ с конкурс.

По политическите тематики Биков съобщи, че се е надявал да има "правителство на националното избавление " с присъединяване на ГЕРБ, само че в този момент се обрисува "едно ляво демократично държавно управление, което ще поеме цялата отговорност ".

На въпрос кои от служебните министри са се справили най-добре, той отвърна, че най-добре са се справили тези министри, на които съвсем не сме им чули имената.

За цялостен мандат ми е мъчно да се наемам, само че страната има потребност от постоянно държавно управление. Прави ми неприятно усещане едно нещо – Румен Гечев излиза и споделя формулата на ръководството... Къде е била контрактувана тази формул, къде са били тези договаряния?! Персоналният състав на Министерски съвет е доста значим въпрос, сподели в умозаключение Тома Биков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР