Реакцията на Китай на коронавирусната епидемия беше "открита и прозрачна",

...
Реакцията на Китай на коронавирусната епидемия беше "открита и прозрачна",
Коментари Харесай

Bloomberg: Пекин отхвърли обвиненията на САЩ за скриване на мащабите на епидемията

Реакцията на Китай на коронавирусната зараза беше "открита и транспарантна ", съобщи формалният представител на Министерство на външните работи на КНР Хуа Чунин в отговор на догатките на американските специфични служби, че в Пекин е бил прикрит същинският мащаб на епидемията, написа Bloomberg.

Изданието напомня, че доста американски политици (главно републиканци) упрекват Китай, че е скрил същинските данни за броя на инфектираните. Според Bloomberg сходна изразителност е от изгода за Доналд Тръмп, който се стреми да отклони виновността за разпространяването на вируса от администрацията си, написа "Поглед инфо ".

Китай отхвърли догатките на американските специфични служби, че Пекин е крил мащаба на коронавирусната зараза, написа Bloomberg: в отговор Китай упрекна Съединени американски щати, че се пробват да трансферират виновността за пандемията на някой различен.

Според формалния представител на Министерство на външните работи на КНР Хуа Чунин, реакцията на Китай по отношение на епидемията е била „ открита и транспарантна “. Чунин акцентира, че редица американски политици просто желаят да трансферират виновността върху някой различен.

Междувременно в Китай публично са регистрирани 82 хиляди случая на вирусна зараза, до момента в който в Съединени американски щати към този момент са регистрирани 189 хиляди Въпреки това, съгласно анонимни източници, написа Bloomberg, формалните данни на КНР може да са непълни.

Що се отнася до Доналд Тръмп, той сподели предходната сряда, че не е получил отчет, че Китай подценява данните си, само че отбелязва, че формалната китайска статистика наподобява прекомерно ниска. В същото време американският президент акцентира, че и Пекин, и Вашингтон са заинтригувани да поддържат подписаната сред страните комерсиална договорка.

„ Думите, че в Съединени американски щати броят на смъртните случаи от ковид е по-голям, в сравнение с в Китай, не са правилни. Китайската комунистическа партия е лъгала, лъже и ще лъже, с цел да отбрани режима. ", цитира изданието думите на американския сенатор-републиканец Бен Сас.

Според Bloomberg американските републиканци са били изключително дейни в обвиняването на Китай за разпространяване на вируса: изданието отбелязва, че подчертаването на виновността на Пекин може да бъде политически потребно за Доналд Тръмп, който се стреми да отклони виновността за разпространяването на вируса от своята администрация.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео от своя страна прикани Китай и другите страни за бистрота по въпроса с епидемията. Bloomberg напомня, че Помпео неведнъж е упреквал КНР в прикриването на мащабите на заразяване и бавното предаване на информацията, изключително през първите седмици след появяването на вируса.

Хуа Чунин назова мненията на американските политици „ цинични и морално отблъскващи “, а също по този начин означи, че сходна изразителност няма да помогне за възобновяване на изгубеното време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР