Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от

...
Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от
Коментари Харесай

Елена Йончева: Строителите показват страх и паника от извършване на независима проверка

Реакцията на Камарата на строителите демонстрира боязън и суматоха от осъществяване на самостоятелна инспекция. Това сподели представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева на брифинг в Народното събрание, съобщи „ Фокус “.

„ Нашето искане е единствено за инспекция на българските автомагистрали – за инспекция на качеството им в самостоятелна европейска лаборатория. Ние не разбираме по какъв начин е допустимо против това искане да бъдат изкарани 1000 строителни камиони. Реакцията на Камарата на строителите демонстрира боязън, суматоха от осъществяването на една по този начин инспекция. Ние поддържаме строителството и на процедура желаеме единствено едно и също – да се строят качествени пътища. А това може да стане единствено с инспекция на пътищата “, съобщи тя. „ Нашата цел е в бъдеще да има самостоятелен надзор от българската страна и АПИ. Трябва да приемем европейския модел за надзор както при оповестяване на публични поръчки, по този начин и при осъществяването им и техния надзор. Отговорност обаче за качеството на българските пътища не носят строителите, по тази причина ние не сме против тях, а им оказваме помощ. Отговорност носи мафиотският метод, по който се ръководи България – срастването сред бизнес и власт “, сподели още Йончева.
Тя уточни, че през днешния ден по отношение на се е споделило, че няма доказателства за възможна корупция при строителството на пътищата.

„ Затова желая още един път да изтъквам последния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за капиталовия климат в България, в който се споделя, че чиновници във всички клонове на държавното управление са забъркани в корупционни практики безнаказано “, сподели Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР