Реакцията на държавата беше мигновена. Това заяви премиерът Николай Денков

...
Реакцията на държавата беше мигновена. Това заяви премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Денков: Реакцията на държавата беше мигновена

Реакцията на страната беше мигновена. Това съобщи министър председателят Николай Денков от парламентарната естрада във връзка наводненията по Черноморието и оповестения Ден на печал в страната.

" Валежите започнаха през нощта, а още сутринта, преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха 11 екипа на пожарната с 35 чиновници, както и два екипа водолази, които започнаха незабавно да подкрепят изтеглянето на застрашените хора от съответните райони. Наред с хората, които живеят в застрашените обитаеми места, имаше и към 4000 туристи, по данни на туристическите служби “, уточни министър председателят.

Има 12 моста, които са нарушени. Максимално бързо ще забележим по какъв начин да бъдат възобновени, сподели министър председателят. Има опция за обезпечаване на спомагателна техника. Вървят огледи по къщите на хората, с цел да могат да се върнат оптимално бързи към естествения живот, разяснява още той.

Припомняме, че днешният ден е Ден на народен печал за жертвите, починали при наводненията в община Царево на 5 септември 2023 година, реши кабинетът. В бедствието изгубиха живота си двама мъже и две дами.

Преди началото на държавното съвещание министър председателят и министрите уважиха тяхната памет с едноминутно безмълвие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР