Реакцията на БСП беше светкавична и Бенчо Бенчев вече не

...
Реакцията на БСП беше светкавична и Бенчо Бенчев вече не
Коментари Харесай

Вигенин за парите, с които Бенчев Бенчев спонсорирал БСП: Никой не ги е виждал, не са в нашата каса

Реакцията на Българска социалистическа партия беше светкавична и Бенчо Бенчев към този момент не е част от нашата група в Бургас. Трябва да си понесе отговорността. Има институции, които би трябвало да потвърдят отговорността му за връзки с незаконната група. Бенчо Бенчев не е финансирал структурата. Това сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия в утринния блок на bTV.

„ Както стана ясно от документите, Бенчо Бенчев не е помагал с никакви суми, не е имало финансова поддръжка от него нито за централната, нито за локалното управление. Ако средства са раздавани под масата, това е нечиста сделка, тъй като е значимо какво има във финансовите документи “, акцентира Вигенин.

„ Подобни персони нямат място в нашите листи. В момента, в който станаха ясни тези връзки, ние сме взели политически ограничения и доста се надявам това да бъде за урок на всички политически партии - на последващи избори да не виждаме сходни хора в листите “, добави Вигенин.

Както БЛИЦ заяви, Бенчо Бенчев сподели преди дни: „ Да спонсорирал съм с пари Българска социалистическа партия, доста повече, от това което се приказва. Щом не могат да кажат тъкмо с какъв брой, значи има черна каса в Българска социалистическа партия “.

Вигенин разяснява думите му по този начин: „ Тези пари явно никой не ги е виждал, не са в касата на Българска социалистическа партия. Нека да не търсим сензация там където я няма. Черни каси в Българска социалистическа партия няма. Ако някой твърди, че са раздавани пари, аз не знам “. Той прикани да се направи инспекция по отношение на тези изказвания. „ Не може просто да се хвърлят обвинявания “.

Според Вигенин, Бенчев е финансирал личната си акция от организацията, която съставлява от гражданската квота. „ Той е повдигнат на база съдружно съглашение с наши сътрудници, а не от Българска социалистическа партия “, акцентира някогашният външен министър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР