Реакцията на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО

...
Реакцията на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки към МВнР: Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на съвременно Скопие!

Реакцията на българския представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация идва след следващия случай на поругаване на българското национално знаме в районен съд Македония. Този път става дума за вандалски акт на ненавист против страната ни в Търговско-икономическото посланичество в Генералното консулство на Република България в Битоля. Грозната проява на антибългаризъм и ненавист е изразена посредством увреждане на пилона и събаряне на националното ни знаме.

Подчертаваме, че този жесток акт е осъществен в навечерието на 97-ата годишнина от убийството на именития лидер на Вътрешна македонска революционна организация, отдал целия си живот за освобождението на Македония. Българският бунтовник е погубен на 31 август 1924 година от предатели в местността Равна бука, край село Сугарево в Пирин.

Това предизвика и Джамбазки да напише публично писмо до служебния министър на външните работи. В него той упорства за бърза и незабавна реакция от институцията с искане да бъде остро наказана следващата подигравка с българския народен знак.

България би трябвало да отбрани националния си интерес и да изиска предприемането на съответни ограничения против причинителя, а също и гаранция, че страната Северна Македония ще противодейства на тази срамен акт, трансформирал се към този момент в наклонност, акцентира още Джамбазки и добавя:

„ Това следващо грозно действие е доказателство, че антибългарската политика в Скопие продължава да дава изобилни плодове и точно тя е в основата на този незаконен вандалски акт. “

Според заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация е неприемливо в страна, която непрестанно се пробва да акцентира принадлежността си към европейските полезности и да се стреми към участие в европейското семейство, сходни незаконни актове да не престават да се случват.

Такива жалки и грозни дейности са типични за Коминтерна, само че не и за една европейска страна, каквато Северна Македония претендира да бъде, безапелационен е още евродепутатът.
 Джамбазки предлага на Радев да не пускаме никакви мигранти поради Афганистан Джамбазки предлага на Радев да не пускаме никакви мигранти поради Афганистан
Българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки насочи предложение към президента на Република България...

В качеството си на български представител в Екологичен потенциал Джамбазки ще сезира и Европейската комисия с гледище за публична инспекция и позиция по случая, с която да бъдат наказани антидемократичните прояви в Република Северна Македония.

Нямам никакво подозрение, че сходен жанр гаври няма да бъдат прекъснати в Северна Македония. Не и до момента в който в Скопие продължава да господства политика на дълбока и безрезервна ненавист към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната, приключва Джамбазки.

В чест на Старио ние от Вътрешна македонска революционна организация ще Ви напомним и един негов откъс:

„ Прочее, дълг се постанова на всеки македонски деятел и член на Организацията да използва всички старания в тия съдбоносни за ориста на Македония моменти, с цел да извърши своя дълг: да пожертвува всичко свое, само че да стори подвластното от него за ускорение, налагане и довеждане на удобен край идната война със сърби и гърци. Уверен в цялостната удача на правата идея, поисквам триумф на всички българи. Да живее целокупна България! Довиждане в свободните български градове: Скопие, Битоля и Солун! “

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР