Реакции имаше на всички нива в държавата. След посещението му

...
Реакции имаше на всички нива в държавата. След посещението му
Коментари Харесай

Производителите На Грипен Са Бесни, Че Българското Правителство Избра F-16

Реакции имаше на всички равнища в страната. След визитата му в България, министрите на защитата и на стопанската система предложиха да се договаря с " Lockheed Martin " за покупката на самолети F-16.

" Кое е по-добро, ябълките или портокалите са по-здравословни? Всеки човек има усет. Не знам за кои технологии господин Съливан загатва, тъй като самолетът F-16V, който се предлага на България сега, не съществува. Даже заводът, който ще го създава в Южна Каролина - не съществува. Може единствено да допускаме какви технологии ще има включени в този аероплан ", сподели Стоянова.

Българката сподели, че " Грипен " е една забележителна оръжейна система, която е потвърдена в интернационалните участия и задачи на НАТО.

В най-скоро време Швеция ще изрази формалната си позиция, сподели Стоянова.

" Самолетът, който ние предлагаме е на въоръжение сега, самолетът, който оферират съперниците не е на въоръжение в нито една страна. Той е единствено на хартия ", добави вицепрезидентът на " СААБ ".

Красимира Стоянова съобщи, че от преди 15 години производителите на " Грипен " договарят с България за въоръжение с изтребители, а предлагането на българските министри ги е изненадало.

" България разгласи съперника процедура преди две години. 2017 година процедурата беше прекъсната, с цел да могат да бъдат поканени повече участници и да се разшири листата, с цел да има повече конкурентоспособност. Сега внезапно се оказва, че не би трябвало да има процедура, тъй като една страните участнички - Съединени американски щати не биха могли да проведат прегори в конкурентна среда, а би трябвало да бъдат определени. Това е напълно друга процедура. Аз не желая да съм на мястото на господин Каракачанов, с цел да изясни по какъв начин от една конкурентна процедура, с необятен кръг от представители - от Съединени американски щати и Европа, по какъв начин в този момент ще продължим ", разяснява Стоянова.

Вицепрезидентът на компанията, производител на " Грипен " беше безапелационна, че не са лобирали пред президента Румен Радев да бъде определен техният аероплан. Такова подозрение изрази ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР