Реактивният костюм поддържа полет до 5-10 минути със скорост до

...
Реактивният костюм поддържа полет до 5-10 минути със скорост до
Коментари Харесай

Спешна служба тества успешно реактивен костюм


Реактивният костюм поддържа полет до 5-10 минути със скорост до 85 благи в час
(снимка: Gravity Industries / YouTube)

Първият в света реактивен костюм за избавителни интервенции бе тестван сполучливо във Англия. В рамките на тестванията доктор от незабавната работа долетя на „ мястото на случая ” за 90 секунди вместо за 25 минути .

Тестовият полет се организира в естественият парк „ Езерен регион ” с присъединяване на създателя на компанията Gravity Industries, която създава реактивния костюм. Полетът от дъното на долината до мястото на случая лиши 90 секунди, до момента в който при вървене пеш са нужни 25 минути.

Използването на реактивни костюми при избавителни интервенции може да се окаже извънредно потребна иновация. Колкото по-скоро лекарят стигне до потърпевшия, толкоз по-добри са възможностите за сполучлив излаз от случая.

В момента реактивният костюм на Gravity може да лети единствено 5-10 минути, развивайки скорост до 85 благи в час. Но разработчиците евентуално ще се опитат да подобрят продължителността на полета.



Системата с мощ 1050 конски сили разчита на пет мини реактивни мотора – два прикрепени към ръцете и един в раницата на гърба. Реактивният костюм употребява гориво Jet A1 или дизел и тежи 27 кг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР