Реактивна система за залпов огън Хаймарс/ Снимка: БТАОбобщаваме по-важните събития,

...
Реактивна система за залпов огън Хаймарс/ Снимка: БТАОбобщаваме по-важните събития,
Коментари Харесай

Ракетни удари в Мелитопол и Донецк, 1 млн. души в Одеска област са без ток

Реактивна система за залпов огън " Хаймарс " / Снимка: Българска телеграфна агенция
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно нощес във видеобръщението си, че ситуацията в Одеска област е доста мъчно, откакто днешни съветски удари с дронове по енергийната система са станали причина над 1,5 милиона души да са без електричество, съобщи Ройтерс.

Днес цялата инфраструктура в южния украински град Одеса, която не е от основно значение, беше без електрозахранване. припомняме, че Русия употребява дронове, с цел да удари енергийни обекти. Голяма част от близките региони също са наранени.

Заради мащаба на вредите всички консуматори в Одеса, като се изключи сериозната инфраструктура, са изключени от електричество, написа във „ Facebook “ кметът на града Генадий Труханов.

Съобщение, оповестено от градската администрация в „ Телеграм “, показва, че ударите са били нанесени в ранните часове на деня и са изумени основни далекопроводи и уреди.

Губернаторът на Одеска област Максим Марченко сподели, че Русия е употребила дронове „ камикадзе “, които се забиват в целта, само че два от тях са били свалени над Черно море.

Одеса е най-големият украински пристанищен град и преди началото на съветската инвазия на 24 февруари имаше население от над 1 милион души.
Ракетни удари в окупирания Мелитопол
Украйна нанесе ракетни удари в окупирания от съветските сили град Мелитопол, Запорожка област. Кметът Иван Фьодоров, представен от организация УНИАН, твърди, че са починали към 200 съветски бойци.

Според локалната промосковска администрация са починали двама души, а 10 са ранени.

Според известията починалите военни са изгорели при избухнал по време на украинските удари пожар. Местни поданици споделят, че на място са дошли коли за спешна помощ от целия град.

По-рано кметът на Мелитопол Иван Фьодоров съобщи, че повече от 10 мощни детонации са се чули във краткотрайно окупирания от съветските сили град. Впоследствие той посочи, че по предварителна информация гори постройката на черква, окупирана от руснаците преди няколко месеца и превърната в тяхно място за събирания.
Донецк още веднъж е подложен на обстрел
От съветска страна оповестяват, че центърът на Донецк още веднъж е подложен на обстрел от реактивни системи за залпов огън „ Град “. Цел на офанзивата са станали регионите Ворошиловски и Калинински, против които са изстреляни 20 ракети. При офанзивата съгласно организация „ Новости “ е бил ранен един граждански жител, разрушена е била постройката на новия планетариум, както и два търговски центъра.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР