Реагирахме много спешно на това, което се случи преди известно

...
Реагирахме много спешно на това, което се случи преди известно
Коментари Харесай

Румен Христов за Алексей Петров: Не съм сигурен доколко неговата роля на посредник е толкова важна

Реагирахме доста незабавно на това, което се случи преди известно време. Знаете, че променихме Наказателния кодекс. До огромна степен това зависи от хората, които извършват тези закони. Знаете, че наказването при вероятно причиняване на гибел на пешеходна пътека е по-високо от това, в случай че не се е случило там. Но, в последна сметка, дали този, околните на този, който е изгубил живота си са удовлетворени, че този, който е прегазен на пешеходна пътека, ще получи по-голямо наказване от този, който е изгубил живота си на 1 метър от нея? Трябва да бъдем доста рационални като хора, и като водачи. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв Румен Христов от ГЕРБ-СДС, разяснявайки най-новия случай с ударено у убито на пешеходна пътека дете от пийнал водач.

По думите му " каквото и да създадем, каквито и рестриктивни ограничения да вземаме, виждаме, че те нямат резултат ". " Конфискуваме коли към този момент по новия закон, въпреки, че и той бе признат небрежно и евентуално ще има потребност от промени. Конфискуваме коли за приложимост на алкохол и опиати - и отново същото. И отново същото ", акцентира той.

" Промените в закона несъмнено ще бъдат в допълнение преразгледани. Те ще станат по-сурови. Въпросът е, че ние не сме зряло общество. Тези, които сядаме зад кормилото - не сме задоволително дисциплинирани. Казвам всички, тъй като най-вероятно всички позволяваме нарушавания. Много забавно, доста пъти разясняваме, че когато отидем в чужбина - ставаме доста примерни водачи. В България това като чели не се случва и по тази причина тези крути ограничения от една страна, аз ги адмирирам, само че въпреки това - пък не са напълно съответни от гледа на точка на това, че се конфискува автомобилът, който може да не е на нарушителя. Мерките би трябвало да бъдат тежки, само че те би трябвало да бъдат спазвани. И в следствие, когато има такова нарушаване, съдът да се произнася по оптимално бързия и оптимално справедливия метод ", безапелационен е Христов.

Депутатът разяснява и въпроса за логистичната поддръжка, оказвана от починалия Алексей Петров, за уреждането на среща сред Бойко Борисов и Кирил Петков. " Аз съм взел участие на формалните срещи, които се организираха в постройката на Народното събрание. Вероятно, когато се сформира кабинет, има и други логистични срещи, както беше изтъкнато. Нищо неприятно. В последна сметка, трябваше да се реализира едно доближаване на вижданията сред двете обединения. Да не забравяме, че господин Кирил Петков арестува господин Бойко Борисов. И в последна сметка трябваше да се откри изглаждане на тези взаимоотношения в името на България. Това не са високопарни приказки, които споделям. Ние не печелим от тази коалиция. Надявам се да завоюва България ".

На въпрос не се ли тормози, че човек с репутацията на Алексей Петров е посредничил за срещата сред политиците, Христов уточни: " Първото, което желая да кажа - не съм сигурен до каква степен неговата роля е толкоз значима. Второ, когато имаш повече от две години непрекъснати предварителни избори, несигурно държавно управление, служебно държавно управление с превишени пълномощия от страна президента и един куп пакости, които направи служебното държавно управление - търсиш някакъв компромис. В политиката има взаимни отстъпки. Въпросът е те да не бъдат за сметка на България ".

" Очевидно е, че откакто някой различен не е съумял да поеме тази посредническа роля се е стигнало до логистиката, която е обезпечил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко ", безапелационен е депутатът.

Той акцентира, че не се усеща афектиран от обстоятелството, че не е бил поканен на тези лидерски срещи, които са се провеждали в Самоковския манастир. " За нас от Съюз на демократичните сили беше значимо България да има постоянно държавно управление. България има огромни цели. Голямата цел е еврозоната и Шенген. Това може да се случи единствено при постоянно държавно управление. От тази позиция ние казахме, че ще създадем взаимни отстъпки, само че би трябвало да реализираме значимите цели за България. След влизането ни в НАТО и Европейски Съюз това са другите огромни външно-политически цели, които би трябвало да осъществим ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР