Реадакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Реадакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 юли

Реадакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 юли. 
Национална агенция за приходите: 5 МЛН. ЕГН-ТА СА ИЗТЕКЛИ ПРИ ХАКВАНЕТО, РАЗРАБОТВАМЕ ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОВЕРКА
Няма гаранция, че изтеклите неща не са манипулирани или изтрити. Става въпрос за към 5 млн. цивилен номера, 4 млн. са на живи хора ". Това съобщи в ефира на Нова телевзия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. По-късно стана ясно, че хакнатата база данни тече свободно в хакерски общности по целия свят.
НАЙ-УДАЧНИЯТ МОМЕНТ ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАТИ F-16, БЕЗ ДА ВЛЕЗЕ В ПРЕРАЗХОД?
2 милиарда лв. за F-16 е съществено фискално изпитание, само че положителната вест е, че можем да си го позволим, без да нарушаваме законодателството си, нито разпоредбите на Европейски Съюз. Това увери финансовият министър Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание.
ПАРЛАМЕНТЪТ ГЛАСУВА НАВЕДНЪЖ И ПРИЕ СДЕЛКАТА ЗА F-16
България ще има нови изтребители, откакто Народното събрание поддържа договорката за F-16. Със 124 " за ", 83 " срещу ", 3 въздържали се депутатите одобриха ратификацията на договорите за изтребителите на първо четене. Предложението беше признато с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация, а против него се оповестиха Българска социалистическа партия, НФСБ, Атака, Воля.
ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА УВОЛНИ ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА БЕХ И НЕК
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова уволни целия Съвет на шефовете на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Досегашният изпълнителен шеф Петьо Иванов, ръководителят на Борда на шефовете Петър Илиев и Живко Динчев, са освободени от постовете им.
БАБХ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА СВИНСКО МЕСО НА ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ
Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и месни артикули, съдържащи свинско месо на записаните фермерски пазари в цялата страна. Това написа в публично известие на Българската организация по храните (БАБХ).

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа националния тим на България с отчасти затваряне на трибуни на стадион " Васил Левски " за идните европейски квалификации против Англия и Чехия. Причина за глобата e расистко държание от страна на българските почитатели по време на евроквалификациите с Косово и Чехия по-рано тази година.

За противозаконен път към предпазен плаж, помагащ да бъде снимано ново телевизионно риалити шоу алармира природозащитната организация " За да остане природа в България ".

Косовският министър председател Рамуш Харадинай подаде оставка на особено свикана конференция.

ПЕТ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА " СБЛЪСЪКА НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ "
Твърдението, че интернационалната политика ще се дефинира от " конфликт на цивилизациите ", се върна в заглавията. През април Кирон Скинър, началник на щаба на Държавния департамент за обмисляне на политиката, разказа връзките на Съединени американски щати с Китай като конфликт на цивилизации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР