Reach, издател на британските вестници Дейли Мирър“ и “Дейли Експрес“,

...
Reach, издател на британските вестници Дейли Мирър“ и “Дейли Експрес“,
Коментари Харесай

Издателят на „Дейли Мирър“ и “Дейли Експрес“ съкращава 550 служители

Reach, издател на английските вестници „ Дейли Мирър “ и “Дейли Експрес “, възнамерява да редуцира към 550 работни места , защото коронавирусът праща читателите онлайн и понижава приходите от реклама.

„ Структурните промени в медийния бранш се форсираха по време на пандемията и това докара до засилено приемане на нашите цифрови артикули “, споделя в изказване основният изпълнителен шеф на Reach Джим Мълън.

„ Въпреки това, заради понижения размер на реклама, не следим съизмерими нараствания на цифровите доходи “.

— STV News (@STVNews)

От Reach споделят, че компанията възнамерява понижаване на броя на личния състав с към 550 чиновници или 12 % от работната си мощ - защото се стреми да спести годишни разноски от 35 милиона паунда.

Компанията, която има и редица районни вестници във Англия, съобщи, че преструктурирането ще коства на групата 20 милиона паунда.

„ Редакцията ще премине към по-централизирана конструкция, сплотяваща национални и районни екипи в печатни и цифрови технологии, с цел да се усили доста успеваемостта и да се отстрани дублирането, като в същото време се поддържа мощната редакторска еднаквост на нашите новинарски марки “, обявиха от Reach.

Компанията също ще има " по-опростена конструкция на ръководство ", се споделя в изказването.

Приходите на Reach са спаднали с 27,5% през второто тримесечие, „ повлияни от понижението на тиража и рекламата “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР