РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект

...
РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект
Коментари Харесай

В началото на сезона: Премахват незаконно заведение от плаж „Каваци-юг“

РДНСК Бургас издаде заповед за унищожаване на противозаконен преместваем обект на плаж „ Каваци-юг “. Става въпрос за заведение за бързо хранене с приблизителна повърхност 144 кв. м. и спомагателна комерсиална повърхност 66 кв. м.

Строителни инспектори са направили инспекция на въпросния обект за първи на 17 май тази година. Съставен е акт за нарушавания. Уточнява се, че схемата за слагане на обекта е утвърдена от министъра на туризма.

Повторна инспекция е осъществена на 9 юни, при която е открито, че е стартират монтажа на преместваемия обект (№32), само че без издадено позволение за слагане от основния проектант на община Созопол.

На идващия ден началникът на РДНСК Бургас издава заповед за унищожаване на обекта.

Служители на РДНСК Бургас са инспектирали и плаж „ Смокини-север “, където е открито, че е стартират монтажът на шест броя преместваеми обекти – три заведения за бързо хранене, склад, шатра за водно тракционни услуги и тоалетна с душ, за които на 1 и 2 юни са издадени позволения за слагане от основния проектант на община Созопол.

„ За територията на всички морски плажове, липсва разпоредба определяща условията и рестриктивните мерки за слагане на преместваеми обекти. Това води до осъществяване на сглобяеми градежи с монтажни стоманобетонни фундаменти върху морските плажове, в т. ч. и на морски плаж „ Смокини-север “. Тези схеми са направени по възлагане на концесионера “, показват от РДНСК Бургас.

Инспекторите обръщат внимание, че министърът на туризма е одобрила схемата на обектите на плажа „ Каваци-юг “ на 27 април, а схемата за плаж „ Смокини – север “ на 10 май. На собствен ред Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас издава одобрително мнение за преместваемите обекти на плаж „ Смокини – север “ на 12.05.2021г.

„ ДНСК не е получила пълномощия по Закона за устройство на територията (ЗУТ) за осъществяване на инспекции на плановете и разрешенията за слагане на преместваемите обекти на морските плажове. Единствено има задължението да установи противозаконните такива и да издава заповеди за премахването им “, допълват от регулаторния орган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР