rbshТази седмица в Париж се състоя премиерата на две от

...
rbshТази седмица в Париж се състоя премиерата на две от
Коментари Харесай

Вижте как снима Huawei P20 Pro нощем

rbsh
Тази седмица в Париж се състоя премиерата на две от най-интересните устройства в света на смарт телефоните през тази година-Huawei P20 и P20 Pro. Благодарение на специфичната ни покана от китайската компания, ние от Kaldata имахме опция да изпробваме камерата на Pro модела при условия, много тежки за всеки различен модел – на свечеряване и в среднощ. Вижте какво се получи:



Първо посетихме една от най-красивите постройки във френксата столица. Все още мракът не беше цялостен и използвхме филтърът Silky Water, с цел да реализираме още по-красиво небе.Впечатление незабавно прави това, че нито един от източниците на светлина, в това число и самата луна не са се размазали. В идващите няколко минути се приближихме до постройката, с цел да хванем всеки неин подробност, макар че към този момент беше доста мрачно.



Тръгнахме си назад в съвсем цялостен мрак. Отново от ръка, без никаква подготовка, безусловно до момента в който вървим снимахме това



Единствено автомобилът, който въпреки всичко е в придвижване се е размазал леко, всичко останало е съвършено, без статив, опора или каквото и да е.След вечеря тъкмо в среднощ се запътихме към Айфеловата кула. Тя е осветена добре, само че действието се развива в среднощ. Мракът в близост е цялостен, небето на процедура не се вижда, а е черно. Това обаче не ни попречи да създадем тази фотография от ръка



Въпреки че фотографията е страхотна, тук въпреки всичко има леко размазване тук-там, най-много тъй като има прекалено много източници на ярка светлина, които сякаш малко объркват камерата и процесора, който прави изчисленията и наслага фрагментите, само че по тази причина се качихме на площад Трокадеро, където да нарпавим фотография от по-добра вероятност.

 Тук мракът е цялостен, като даже хората пред нас, едвам се виждат в тъмнината. А както всеки ден в среднощ и този ден бяха пуснали специфичното синьо осветяване на кулата – дребен пъкъл за всяка една камера.

И когато към този момент бяхме на мястото, от които стават най-хубави фотоси, още веднъж без потребление на никакъв публикация или опора успяхме да създадем тези фотоси





През годините съм имал опция много да поснимам с телефони и фотоапарати при всевъзможни условия, като безусловно изрично мога да кажа – това са най-хубавите нощни фотоси, които в миналото съм правил със смарт телефон, че даже и в фотоапарат. При това те се получиха извънредно елементарно – без предварителна подготовка, без обособяване на особено внимание и време – вадиш телефона от джоба си и снимкаш.

Но по какъв начин става това?

Серията HUAWEI P20 отразява изкуството на светлината с усъвършенствана система на главната камера, която издига на ново равнище на практика всеки аспект на мобилната снимка. HUAWEI P20 Pro разполага с тройна Leica камера с най-високия брой пиксели в смарт телефон промишлеността досега – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB датчик, 20-мегапикселов монохромен датчик и 8-мегапикселов датчик с телеобектив. Камерата интегрира и датчик за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете. С необятна бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за хващане на ясни елементи с съвършена непорочност, HUAWEI P20 Pro включва и нови Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение за отлични фотоси на обекти от огромно разстояние, както и по-голям високочувствителен датчик за изображенията, за хващане на фрагменти в условия на ниска осветеност с ISO до 102400.

HUAWEI P20 надгражда предшественика си P10 с напълно нова двойна Leica камера с 12MP датчик с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен датчик, подобрявайки способността на устройството да снима фрагменти при ниска осветеност при съответните настройки. В допълнение, HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro поддържат стабилизация по шест оси и режим на постепенно придвижване (slow motion) с 960 фрагмента в секунда за ясни и детайлни фрагменти (неуловими с просто око, което е 4 пъти повече от общоприетите 240fps). В режим Ultra Snapshot, устройствата могат да улавят фрагменти за по-малко от 0,3 секунди посредством двойно натискане на бутона за звука, даже при изключен екран.

С процесора Kirin 970, основан на невронна мрежа, серията P20 разпознава над 500 сюжета в 19 разнообразни категории, избирайки сама съответните настройки за невероятни и професионално изглеждащи фрагменти. HUAWEI AIS (AI стабилизиране на изображението) от своя страна поддържа снимане от ръка на фрагменти с извънредно качество, без да е необходим статив. Към това прибавете напълно новата за HUAWEI функционалност за предсказващ 4D фокус. В този режим камерата предвижда придвижването на обектите и се концентрира върху тях с изключителна успеваемост, с цел да снима техните най-дребни елементи, до момента в който са в придвижване. Ново за цялата гама устройства е и така наречен функционалност AI-Assisted Composition, която дава интелигентни оферти за вярна комбинация, изправяне на хоризонта, позициониране на групата в колективен портрет и пейзажни фотографии.



HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функционалност с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветяване – резултатът са красиви селфита с автоматизирани корекции на тена на кожата, внимателно обрисувани елементи на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

Huawei създаде и лична версия на Prisma за гамата HUAWEI P20, която поддържа рекомендации за филтри в действително време, основани на разпознаването на обекти и сюжети. Скоростта на пресмятане е 3-4 пъти по-висока от тази на облачната версия. Допълнително в партньорство с Гугъл, моделите P20 поддържат Гугъл ARCore, с цел да дават усъвършенствани благоприятни условия за изкуствен интелект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР