РБ Лайпциг се възползва от предстоящата класика между Борусия (Дортмунд)

...
РБ Лайпциг се възползва от предстоящата класика между Борусия (Дортмунд)
Коментари Харесай

РБ Лайпциг излезе начело в Бундеслигата

РБ Лайпциг се възползва от идната класика сред Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен). Този следобяд " биковете " завоюваха елементарно семейството си на Фрайбург с 3:0 и по този метод оглавиха краткотрайно класирането в Бундеслигата.

Селекцията на Юлиан Нагелсман трябваше да чака до 26-ата минута, с цел да означи първия гол в мача. Тогава Конате се възползва от асистенция на Мукиеле и с положително ориентиране прати кълбото в долния десен ъгъл.

Преди това гредите към този момент бяха блъснали Вили Орбан и Емил Форсберг.

В 68-ата минута Николас Хофлер направи нарушаване в наказателното си поле и след преразглеждане с ВАР, реферът Феликс Цвайер отсъди дузпа. С виновната задача сполучливо се нагърби Забицер макар намесата на Лукас Холер.

До края Република България стигна и до класиката. Халф-бекът Анхелино за следващ път откри името си измежду голмайсторите през тази акция.

В идващия кръг " биковете " имат мъчно посещение на Айнтрахт (Франкфурт). Фрайбург пък ще се опита да постави завършек на отрицателната си серия против закъсалия Майнц.

В останалите дуели от Бундеслигата, стартирали в 16:30 ч. българско време, Херта завоюва гостуването си на Аугсбург с класическото 3:0, Майнц 05 и Шалке 04 не се победиха, завършвайки при резултат 2:2, Унион Берлин разгроми Арминия Билефелд с 5:0 вкъщи, а Щутгарт и Айнтрахт Франкфурт, сходно на Майнц 05 и Шалке 04, също приключиха 2:2.

От 19:30 ч. българско време Борусия Дортмунд приема Байерн Мюнхен в огромното дерби на немския футбол.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР