РБ Лайпциг победи с 2:1 Атлетико Мадрид в 1/4-финал в

...
РБ Лайпциг победи с 2:1 Атлетико Мадрид в 1/4-финал в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг шокира Атлетико Мадрид, на полуфинал в ШЛ е

РБ Лайпциг победи с 2:1 Атлетико Мадрид в 1/4-финал в Шампионска лига. Първо в 50-ата минута Олмо откри резултата след пас на Сабитцер в интерес на Република България Лайпциг, само че Жоао Феликс изравни от дузпа в 71-ата минута. В 88-ата минута резервата Адамс направи резултата 2:1 и донесе триумфа на немския отбор, който на полуфиналите ще играе с Пари Сен Жермен..

Още в 4-ата минута на дуела Халстенберг насочи удар от придвижване към вратата на Облак, само че топката не откри задачата. Атлетико Мадрид отвърна с удар на Савич с глава в 10-ата минута, само че Гулаши улови кълбото решително в ръцете си.

Много прекрасен и мощен удар насочи Караско в 13-ата минута, само че Гулаши се оправи превъзходно и мазета топката в корнер. Малко по-късно Атлетико Мадрид изиска дузпа за нарушаване на вратаря на Република България Лайпциг против Нигес, само че съдията остави играта да продължи.

Атлетико Мадрид направи отлична офанзива отляво по офанзивата в 33-ата минута когато Караско навлезе в наказателното поле, само че Клостерман се оправи и почисти топката надалеч от вратата на Гулаши. Две минути по-късно тежък конфликт сред Савич и Халстенберг спря мача за няколко минути, защото трябваше и двамата играчи да получат лекарска помощ. За благополучие и двамата продължиха играта.

Република България Лайпциг опита да сътвори неприятности на Облак и отбраната на Атлетико в 41-ата минута, само че с дружни старания "дюшекчиите " се оправиха със обстановката. В края на първата част Савич стреля към вратата на Република България Лайцпиг, само че не сполучи да се разпише и двата отбора се отдръпнаха на отмора при 0:0.

Република България Лайпциг направи изключителна офанзива в 50-ата минута и откри резултата. Сабитцер центрира отдясно и Олмо с глава наказа Облак, с цел да изведе тима си напред в резултата. Самочувствието в играчите на Нагелсман се усили и в 57-ата минута своя мерник от далечно разстояние опитва и Упамекано, само че Облак беше на мястото си и улови топката.

След получения гол Атлетико се опита да реагира. В 60-ата минута Ренан Лоди падна в наказателното поле след конфликт със противник, само че съдията му даде жълт картон за симулация вместо желаната от играча дузпа. В 69-ата минута още веднъж състезател на Атлетико Мадрид се строполи на тревата в наказателното поле. Жоао Феликс, който влезе като запаса беше фаулиран от Клостерман, а от наказателния удар пострадалия изравни резултата.

В 87-ата минута Република България Лайцпиг нанесе втори удар по противника. Адамс, който се появи като запаса получи отличен пас от Анхелиньо отляво, стреля мощно, топката се отклони от Саул Нигес и влезе неспасяемо в мрежата на Облак.

Атлетико Мадрид опита да стигне до изравняването в последните минути на дуела и даденото от съдията продължение, само че стигна единствено до няколко разбърквания пред Гулаши, само че до гол не се стигна. Така Република България Лайцпиг е на 1/2-финал в Шампионска лига и ще играе с Пари Сен Жермен.

Република България Лайпциг - Атлетико Мадрид 2:1
голмайстор: 1:0 Олмо (50), 1:1 Жоао Феликс (71-дузпа), 2:1 Адамс (88)


Eто и стартовите сформира на двата тима:

Република България Лайпциг: 1. Гулаши, 23. Халстенберг, 5. Упамекано, 16. Клостерман, 3. Анхелиньо, 7. Сабитцер (90-Норди Мукиеле), 44. Кампъл, 27. Лаймер (72-Адамс), 18. Нкунку (83-Хайдара), 9. Поулсен, 25. Олмо (83-Шик)

Атлетико Мадрид: 13. Облак, 12. Ренан Лоди, 2. Хименес, 15. Савич, 23. Трипиър, 6. Коке (90-Фелипе), 16. Ерера (58-Жоао Феликс), 8. Саул Нигес, 21. Караско, 19. Диего Коща (72-Алваро Мората), 14. Йоренте

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

[
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР