РБ (Лайпциг) победи драматично Зоря (Луганск) с 3:2 и си

...
РБ (Лайпциг) победи драматично Зоря (Луганск) с 3:2 и си
Коментари Харесай

Дузпа в последната минута класира РБ

РБ (Лайпциг) победи трагично Зоря (Луганск) с 3:2 и си обезпечи присъединяване в груповата фаза на Лига Европа. Шведският национал Емил Форсберг вкара от дузпа в 90-ата минута решителния гол за немския отбор, който в един миг губеше с 1:2 и беше покрай отпадането.

След нулевото тъждество в Украйна, през днешния ден началото беше тъкмо съгласно проектите на домакините и те стигнаха до ранен гол, дело на Матеус Куня. Младият бразилец, който беше притеглен този сезон от швейцарския Сион, стреля мощно отвън наказателното поле и изненада стража на Зоря Луиш Фелипе. Украинците се защитаваха добре, а в 35-ата минута съумяха да изравнят. Атаката за гола се разви по десния фланг, благополучен рикошет оказа помощ една центрирана отдясно топка да стане комфортна за Рафаел Ратао и той с глава вкара за 1:1.

ELFMETER IN DER 90 MINUTE!!!!! UND EEEEEEEMMMIIIILLLLLL macht ihn! JAAAAAAAAAAAA, @eforsberg10 #RBLLUH (90.) 3:2 pic.twitter.com/T2wXCseGle
— RB Leipzig (@DieRotenBullen) 30 август 2018 година
Малко след почивката Зоря нанесе втори удар. Ситуацията не вещаеше никаква опасност за вратата на Република България (Лайпциг), само че бранителите на немския отбор изпуснаха Артьом Гордиенко и той от към метър опъна мрежата. В 69-ата минута Жан-Кевин Огюстен с огромна доза шанс изравни резултата, само че домакините се нуждаеха от още един гол. Тимо Вернер и Брума направиха пропуски, само че в самия завършек на постоянното време Вернидум извърши нарушаване в наказателното поле и Емил Форсберг осъществя дузпата, с цел да класира " алените криле " в групите.

Зоря не можа да попадне в груповата фаза за трета поредна година, а Република България (Лайпциг) ще се опита да усъвършенства достижението си от предишния сезон, когато стигна до 1/4-финалите.
Република България ЛАЙПЦИГ - ЗОРЯ (ЛУГАНСК) 3:2
1:0 М. Куня (7)
1:1 Р. Ратао (35)
1:2 А. Гордиенко (48)
2:2 Ж. Огюстен (69)
3:2 Е. Форсберг (90) д.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

* Република България Лайпциг се класира за групите с общ резултат 3:2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР