РБ Лайпциг е първият финалист в турнира за Купата на

...
РБ Лайпциг е първият финалист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

РБ Лайпциг нокуатира Хамбургер за първия си финал за Купата на Германия

РБ Лайпциг е първият финалист в шампионата за Купата на Германия. Той си обезпечи място в конфликта за трофея, откакто победи с 3:1 Хамбургер ШФ като посетител в срещата посред им от 1/2-финала на " Фолкспаркщадион ".

Лайпциг поведе в резултата в 12-ата минута, когато след центриране от корнер Юсуф Поулсен с глава насочи топката във вратата на противника.

В 24-ата минута обаче Хамбургер се върна в мача с неповторим гол. Бакери Жата лиши топката на тъча и реши да насочи неочакван диагонален удар, с който трансферира вратаря и вкара за 1:1.

През втората част обаче гостите съумяха да нокаутират своя противник с нови два гола. В 53-ата минута Поулсен получи пас зад отбраната и от въздуха подаде паралелно на голлинията, а Василие Яничич работи неразчетето и прати топката в личната си врата.

В 72-ата минута Емил Форсберг дефинитивно умъртви интригата в мача, вкарвайки трети гол за своя отбор с мощен удар от границата на наказателното поле за крайното 1:3.

Така Република България Лайпциг се класира на финала за Купата на Германия за пръв път в своята история. Там той чака спечелилия от другия полуфинал сред Вердер (Бремен) и Байерн (Мюнхен).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР