Развръзката ще настъпи още през този месец. Не виждам да

...
Развръзката ще настъпи още през този месец. Не виждам да
Коментари Харесай

Развръзката от протестите ще настъпи още този месец

Развръзката ще настъпи още през този месец. Не виждам да съществува реален вид, при който сегашният парламент да образува държавно управление, което да получи оня хигиеничен най-малко публично доверие, което да му разреши да ръководи.

Това съобщи социологът и някогашен член на Централната изборна комисия и неин представител Цветозар Томов в отговор на въпрос от изявление за БНР ще се стигне ли до радикални промени поради митингите в " триъгълника на властта " (Ларгото в София), до оставка на кабинета и нови избори.

" Според мен ще се стигне, да ", сподели той. Попитан какво изчаква Борисов той отвърна - вотът на съмнение в Народното събрание.

Социологът очерта вероятни сюжети на държание на ГЕРБ оттук насетне:

- опит за нов кабинет в границите на този парламент, което за него е " обречена тактика ". " Не виждам по какъв начин и един втори кабинет, в какъвто и да е формат, ще получи задоволително запас на публично доверие, с цел да може да се оправи с идната здравна и икономическа рецесия. Какво " идна ", ние сме в нея и в този момент " ;

- опит да се печели време и да се чака в една игра на безсилие митингите да отслабнат. Но - предизвести Томов - " няма никакви признаци, това да се случи. Напротив - те се разрастват и пространствено, и териториално ".

Това е политически и обществен трус, който ще промени политическия релеф, само че за точни прогнози е рано. И въпреки всичко има две неща, които може да каже с висока степен на сигурност:

" Виждам две неща, които мога да кажа с релативно висока степен на сигурност: има единствено една партия, която няма да бъде наранена от това, което се случва в страната и това е Движението за права и свободи. Преди всичко, тъй като тя разчита на един добре следен избор измежду гласоподавателите, които гласоподават за нея на избори. Второто, което мога да кажа е, че има забележими признаци, че сега първа политическа мощ в София е Демократична България, а не ГЕРБ.

ГЕРБ още заплаща цената на подмолното обвързване с Движение за права и свободи, което явно е стигнало такава степен и мащаби, че даже в тази рецесия по много променчив и от време на време смешен метод водачите на ГЕРБ се пробват да основат усещането, че него го няма. Това е политическата покруса на ГЕРБ. Надявам се, че тази партия ще се почисти от тези зависимости, само че явно няма по какъв начин даже да си го признае обществено сега. 

Всичко стартира преди 10 дни. В самото начало на рецесията се оказа, че премиерът не е в положение даже да уволни районен шеф на Министерство на вътрешните работи, в случай че неговите господари от Движението за права и свободи не са съгласни. И той остана. Видяхме, че и тримата министри, за които е обществена загадка, че са обвързани с Движение за права и свободи, които Борисов се опита да в профил, са в обстановка, в която техните оставки са замразени - ще забележим докога.

Натрупаха се прекалено много вбесяващи хората обстоятелства, които демонстрират доколко действителното ръководство на страната се реализира от хора, които нямат законна власт и които употребяват като марионетки хората, които са на законна власт, с цел да прокарват своите претенции и ползи.

Всичко почна с разтварянето на завесата на парка " Росенец ", с цел да се убедим, че някоя територия се владее изцяло от почетния ръководител на Движение за права и свободи и че на него са подчинени всички български институции. Покрай събитията някак си забравихме, че единствено преди 9 дни имахме и поразителния случай, в който една национална работа - Националната работа за защита (НСО) - изиска да бъде защитавана морската акватория пред парка " Росенец ", въпреки и за малко време ".

Каква част от участващите младежи на митингите ще бъдат гласоподаватели на идващите избори за Томов е " въпрос с нараснала компликация ":

" Ако тези хора не бъдат разочаровани от дейностите на политическите организации, които ще се пробват да бъдат техни представители, и гласоподават интензивно, това ще докара до много огромни промени в политическия пейзаж в България.

Само че това е задача, която тези, които желаят да ги привлекат, занапред ще имат да вземат решение. Дали и до каква степен ще я решат би трябвало да забележим. Защото най-новата ни история е изпъстрена със случаи, когато хората, които са излизали, с цел да стачкуват с нереални претенции за повече независимост, повече правдивост, повече правда, ред в страната са се оказвали разочаровани от дейностите на припознатите от тях политици. Дано този път не се случи по този начин.

Политическо говорене през последните дни насочи диалога в посока машинно и електронно гласоподаване. Управляващите настояват, че такова не може да бъде приложено при предварителни избори. Попитан за това, Цветозар Томов сподели:

" Не е правилно, че не може да бъде приложено при предварителни избори. Това е следващата изсмукана от пръсти версия, която се подмята в общественото пространство. Има опция и задоволително време това да стане.

Но изборните технологии не са панацея, посредством която да се обезпечи провеждането на почтени избори в България. Дали ще се гласоподава машинно, или по познатия метод не е от изключително значение с оглед честността на изборите. По-добре е да създадем ред, който да даде опция за машинно гласоподаване. Това доста зависи от ЦИК и подготовката на изборната администрация и по това би трябвало да се работи на практика от този миг, тъй като време фактически няма доста, само че отново ще кажа: не това е решаващо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР