Развръзката с бежанската вълна от преходните две години върви към

...
Развръзката с бежанската вълна от преходните две години върви към
Коментари Харесай

МВР :Драстично по-малко бежанци у нас

Развръзката с бежанската вълна от преходните две години върви към край. Това най-малко към този момент сочат данните на Министерство на вътрешните работи за пребиваващите у нас бежанци. Докато преди време на територията на България, по кое време законно, по кое време – не, живееха десетки хиляди мигранти, в този момент те са останали фрапантно по-малко. Соред регулярната информация на Министерство на вътрешните работи към началото на този месец в България се намират към 2200 мигранти и бежанци , съобщи БГНЕС.

От документа става ясна и още една наклонност - миграционен напън има най-вече на българо-сръбската граница, която незаконно пребиваващите се пробват да преминат, с цел да доближат заветната си цел – страните от Западна Европа. Само преди година значитлно по-голям напън имаше на турската граница от хора, които желаят да влязат в България.

Докладът на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че все още 1315 души са били настанени в центровете на Държавна организация за бежанци т. Това е едвам 25% от потенциала на тези лагери, до момента в който преди те се пукаха по шевовете. 33% от настанените са сирийци, 28% от Афганистан.

В същото време обаче 484 мигранти са били настанените в центровете от " затворен вид ” на Дирекция " Миграция ” на Министерство на вътрешните работи, което е 51,5% от потенциала им. 22% от настанените са от Афганистан, а 17,6% от Ирак. На външни адреси са настанени още 427.

Общо 2140 нелегално пребиваващи чужденци са били хванати на вход, във вътрешността и при опит да изоставен страната за интервала 1 януари – 31 август 2017 година, регистрират още от Министерство на вътрешните работи. Това е с 82,8% по-малко по отношение на 2016-та година. От началото на годината от страната са изведени 1519 нелегално пребиваващи чужденци. 40% от тях са жители на Афганистан, а 28,5% от Ирак.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР