Развръзката на скандала с евтините апартаменти - Цветан Цветанов подава

...
Развръзката на скандала с евтините апартаменти - Цветан Цветанов подава
Коментари Харесай

Развръзка след скандала с имотите: Цветанов напуска парламента, но остава в ГЕРБ

Развръзката на абсурда с евтините жилища - Цветан Цветанов подава оставка като ръководител на ПГ на ГЕРБ и напуща Народното събрание. Това заяви той след среща с премиера Бойко Борисов. Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е отпред на предизборния щаб на партията за евроизборите. Подробностите от Надежда Василева.

Вторият човек в ГЕРБ дойде в София с взето решение.
- Носите ли си оставката?
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Първо ви благодаря за това топло посрещане. Прекрасна пролет. Прекрасно време. Само да ви кажа, че постоянно когато вземам обещано решение, първо го споделям с индивида, с който би трябвало фактически да го обсъдя - в тази ситуация това е премиера Борисов. Мога да ви кажа, че имам съответно решение. Споделил съм го към този момент единствено със брачната половинка ми.
Цветанов отхвърли да конкретизира от къде идва офанзивата против него.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Добре планувано мероприятие по отношение на идните евроизбори.- Има ли война сред вас и премиера Борисов?- Първо желая да кажа, че от 2001 година работим. Лоялността ми към премиера, лоялността ми към плана ГЕРБ, което за мен е идея, тя ще продължи и отсега нататък. - Ще попречи ли този скандал на изборите съгласно вас?- Не. Аз считам, че сме съществени хора и би трябвало фактически всеки един да си направи извода какво се случи, за какво се случи и по какъв начин би трябвало фактически да излезем доста по-консолидирани.

4 часа по-късно, след загадка среща с премиера, Цветанов заяви решението си в Народното събрание. И уточни, че то ще спре всички спекулации и внушения.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Няма никаква драма от това, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Няма никаква драма от това за сплотеността на ПГ на ГЕРБ. Аз ще бъда заместник-председателя на ГЕРБ, ръководител на предизборния щаб, с цел да можем да консолидираме всички структури на ГЕРБ, да покажем, че сме по-силни от всеки път. С премиера Борисов имаме извънредно прагматични и доста откровени и същински връзки. Натиск не е имало. И в никакъв случай не съм разрешавал да има напън. Винаги взимам решенията си, воден от общите ползи на идеята ГЕРБ и това, което би могло да ограничи всякаква допустима нечиста сделка за нещо, тъй като чух, че надали не към този момент тука кавги, стартира Цветанов да търси поддръжка, Цветанов търси друго, с цел да може да има някаква кръв и война. В никакъв случай не би трябвало да се приказва, че има някакво и минимално разделяне в ГЕРБ.

За купения от него апартамент, Цветанов още веднъж съобщи, че не вижда нарушавания.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Нямам от какво да се срамя. Недейте да смятате, че тук ще сложа персоналното, егото си, с цел да пазя себе си, тъй като не съм направил никакво закононарушение. Най-правилното, справедливото и мъдрото е да излезеш от българския парламент. В случая жертвата бях аз. Фокусът падна върху мен, тъй като бях политическото лице, което трябваше да бъде ударено. Тези обвинявания, че има някакъв лобизъм, обвързван със постройката на компания " Артекс ", за всички тези, които схващат от право, този закон няма никакво отношение с тази постройка.
Цветанов остава заместител на Борисов. Заяви, че постовете нямат значение. Че за него ГЕРБ е идея. И че даже е попречил на негови последователи да го посрещнат на летището.
 Цветанов от летище София: Имам решение, само че първо ще го оповестя на премиера Цветанов от летище София: Имам решение, само че първо ще го оповестя на премиера
Днес се чака ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да разгласи в Народното събрание решението си какво ще прави след избухнали...

Сега един от основните въпроси е кой ще размени Цветан Цветанов в Народното събрание. Взето е решение, само че то не беше оповестено през днешния ден.

Ето и част от политическите мнения след новината за оставката:
Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Без Цветанов в Народното събрание несъмнено ще се работи доста по-трудно, в случай че изобщо Народното събрание работи. Аз мисля, че ролята на Цветанов е извънредно значима, значима и бих споделил незаменима като медиатор сред другите групи, сред другите полюси в другите законопроекти - той е човек, който аз особено виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически медиатор и обедините, бих споделил. Мустафа Карадайъ - ръководител на Движение за права и свободи: Когато Народното събрание си разрешава да нарушава конституцията - от там нататък всички останали тематики няма какво да ги разясняваме и да ги обсъждаме.
Следващият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ е Георги Недев. Вероятно той ще заеме мястото на Цветан Цветанов като народен представител.
Георги Недев, ГЕРБ: Не съм се и надявал, още тогава затворих вратата. Все още нямам позвъняване от ЦИК да ме попитат и да ми кажат публично,че би трябвало да взема някакво решение, само че аз сигурно се двоумя.
Предстои Народното събрание да гласоподава оставката на Цветан Цветанов и да бъде определен негов заместител като ръководител на ПГ на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР