Развръзка около убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото

...
Развръзка около убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото
Коментари Харесай

Развръзка около убийството на швейцарския бизнесмен в Кладница

Развръзка към убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге в пернишкото село Кладница. 57-годишният Борислав Панев е упрекнат за съзнателно ликвидиране. Според прокуратурата той е непосредствен на фамилията и има персонални и професионални връзки със брачната половинка на жертвата Елизабет Ланге.

Потвърди се версията, че Удо Ланге освен се е познавал с обвинявания за убийството, само че му е имал огромно доверие. Борислав Панев от няколко години е работил за фамилния бизнес на Ланге, обвързван с двете пекарни на фамилията. Жертвата и обвинения са били дружно съвсем през целия ден на 11 август и най-вероятно двамата дружно са били в автомобила на Ланге, когато предприемачът за финален път се е прибрал. А най-вероятният претекст са по-близките връзки, които Борислав Панев е имал със брачната половинка на Ланге - Елизабет. На този стадий няма доказателства Елизабет Ланге да е забъркана в убийството, само че проверяващите не изключват опцията с изключение на Панев да бъдат привлечени и други обвинени.

57-годишният Борислав Панев е арестуван през вчерашния ден рано сутринта в дома си в София. При обиск проверяващите съумяват да открият доказателства, които имат връзки към убийството на Удо Ланге. Следва деликатен обзор на записите от четири охранителни камери и няколко разпита. Последният е на Елизабет Ланге, брачна половинка на убития и е извършен пред арбитър. Според източници от следствието точно показанията ѝ се оказват решаващи.

" Събраха се задоволително доказателства, повдигнато е и е предявено обвиняване за осъществено съзнателно ликвидиране. Задържано е лицето за 24 часа, след което е удължено до 72 часа с прокурорско разпореждане ", сподели Аделина Алексиева, наблюдаващ прокурор, Окръжна прокуратура Перник.

За проверяващите към този момент няма спор, че Удо Ланге е погубен в гаража на своята къща. Фатално е пострадването на белите дробове, което е причина за мощен вътрешен кръвоизлив. А оръжието не е огнестрелно.

" Имаме доказателства за използван съответен тип оръжие, дали това оръжие е било годно да аргументи увреждането, което е установено при огледа и аутопсията на натрупа чакаме да отговорят специалистите ", сподели Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура Перник.

Източници от следствието настояват, че през последните часове преди убийството Удо Ланге и Борислав Панев са били дружно. Двамата са ревизирали работата в фамилната пекарна на столичния бул. " Витоша ", а по-късно индустриалната база в Кладница, която се намира на няколкостотин метра от вкъщи на Ланге.

" Този човек е прочут на потърпевшия, прочут на фамилията му. Работил е при брачната половинка на жертвата ", сподели Аделина Алексиева.

" Задържаният и брачната половинка на потърпевшия са в персонални и служебни връзки. Така ще ви отговоря ", сподели Албена Стоилова.

Обвиненият за убийството Борислав Панев е бил чест посетител в дома на Ланге. Според събраните доказателства във съдбовната по здрач на 11 август предприемачът е возил в автомобила си уличения за екзекутор, когато се прибира в този гараж. Убийството е осъществено минути по-късно, а тялото е намерено до автомобила. При първичния оглед не са открити следи от принуждение, нито кръв.

Аделина Алексиева, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура Перник сподели:

Извършителят ли е подхванал дейности по укриване на убийството?

- След като станат подготвени заключенията по експертизите ще ви кажем изрично. Сега няма по какъв начин да отговоря откакто те не са подготвени.

А къде е била брачната половинка все още на хипотетичното осъществяване на убийството?

- Тя е била в жилището си. То е задоволително огромно.

И през днешния ден Елизабет Ланге не беше открита за коментар. Семейните хлебопекарни в Кладница и в центъра на София бяха затворени.

Корекция на обвиняването може да има. То сега е за съзнателно ликвидиране, а от заключенията на специалистите зависи дали ще бъде квалифицирано като съзнателно по изключително непосилен за жертвата метод. От прокуратурата се надяват изясненост по този въпрос да има още на следващия ден, когато ще внесат в Окръжния съд в Перник искане за установяване на най-тежката мярка " задържане под стража " във връзка с Борислав Панев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР