Развлекателно приложение, създадено от български екип, което ще ви накара

...
Развлекателно приложение, създадено от български екип, което ще ви накара
Коментари Харесай

„Save the emoji” – да поиграем в добавена реалност с iPhone/iPad

Развлекателно приложение, основано от български екип, което ще ви накара да се разхождате и изследвате в близост в търсене на емоджи

„ Save the emoji ” употребява внедрения в последните модели iPhone и iPad ARKit за прибавяне на обекти и изображения към действителността

Да „ влезеш ” в играта или да пренесеш играта в действителния свят? Това са двете големи благоприятни условия пред разработчиците на игри с все по-мощното нахлуване на технологиите за виртуална действителност и добавена действителност. Въпреки сериозното им приложение в индустрията, за образование на чиновници и за симулации на разнообразни обстановки, гейминг промишлеността е огромният печеливш от развиването на AR и VR технологиите.

Българските разработчици реагираха наедно с сътрудниците си зад граница и на пазара към този момент е реалност играта Save the emoji. Тя е основана от MaxSoft – компания, профилирана в създаването на програмен продукт, само че посрещнала предизвикването да направи лична игра с добавена действителност. „ Save the emoji ” е предопределена за Apple устройства и употребява внедрения в последните модели iPhone и iPad ARKit за прибавяне на обекти и изображения към действителността.



Играта стартира със зареждането на карта на действителното местонахождение, на което се намира играчът. Той избира от менюто генератор на емоджита и на екрана се появява действителната заобикаляща го среда, забелязана през камерата на устройството. Към нея са добавени нарисувани шубраци, от които изскачат емоджита. Участникът разполага с несъмнено време, с цел да ги улови. „ Хващането ” става като кликне върху тях на екрана на телефона или се приближи с него до емоджито.

За да стартира играта, потребителят би трябвало да задържи устройството до хоризонтална плоска повърхнина. Колкото по-голяма е повърхността, толкоз по-голяма ще бъде площта за преследване на емоджитата и ще нарасне шансът на играча да ги хване. Ако площта е подът на хола в жилището, да вземем за пример, емоджитата ще би трябвало да го преминат целия, преди да се скрият. Ако повърхността е единствено дребен килим, обектите ще изчезнат доста бързо и играчът няма да успее да ги улови.

Всяко емоджи дава избран брой точки, които се прибавят към резултата на играча и го придвижват нагоре в класирането. Събирането на избран брой емоджита праща участника в по-горно равнище, в което обектите стават по-бързи и по-трудни за улавяне. Така от несъмнено равнище нататък играенето става съвсем невероятно, без да се употребяват помощни средства. „ Помощниците ” забавят емоджитата или прибавят спомагателни точки за залавянето на всяко емоджи.

Вариантите да се сдобиете с помощни средства са два. По-лесният е като ги купите от играта. По-трудният, само че и по-интересен е като ревизирате на картата къде наоколо до вас има такива обекти и се разноските до тях. Те се пресъздават на точното място с име на улицата, на която се намират. Това, което виждате на екрана, е действителна карта на местността и анимиран кит за облекчение. „ Помощниците ” могат да бъдат на всички места – на прилежащата улица, на паркинга пред блока или на друго близко място.

„ Тази част кара играчите да се движат, до момента в който играят ”, описа Петър Маринов, планов управител на MaxSoft. Той показа, че при създаването задачата им е била да изведат играчите отвън домовете им и да ги накарат да се разхождат и да изследват в близост.

Save the emoji е основана в началото за развлечение на познати деца, само че след това планът се разраства и сега играта е налична за всички консуматори на Apple устройства. Тя е предопределена най-вече за iPhone от 7-ма серия нататък, само че се държи устойчиво и на последното потомство iPad. За да я играете, е належащо единствено устройството ви да поддържа ARKit, както и да имате връзка с интернет. И оттова стартира забавлението…

Даунлоуд: Save the emoji (за iPhone/iPad)
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР