Развлеченията са едно от най-очевидните приложения на новата технологияПредаването на

...
Развлеченията са едно от най-очевидните приложения на новата технологияПредаването на
Коментари Харесай

А1 Австрия излъчи 8К видео през 5G мрежа

Развлеченията са едно от най-очевидните приложения на новата технология

Предаването на 8К видео наличие ще е измежду приложенията, които изискват оптималната скорост на връзката, съобщи основният изпълнителен шеф на А1 Австрия Маркус Граузам (снимка: А1)

Австрийското поделение на А1 Group, част от която е телекомът А1 в България, излъчи 8К видео наличие посредством 5G мрежата си по време на Европейския конгрес Алпбах 2019, с цел да показва бъдещето на развлеченията взаимно с софтуерните си сътрудници Nokia и Samsung.

Излъчването на наличие с 8К резолюция ще изправи пред нови провокации актуалните мобилни мрежи – нужната скорост и размер на транспорт на данни доста ще набъбнат, разясниха от А1. Така да вземем за пример, мрежата ще би трябвало да се оправи с излъчването на холивудска продукция с 8К резолюция, чийто размер ще надвишава 100 GB.

Развитието на решения, които изискват по-голям потенциал на връзката и растящата наклонност на потребление на технологии за предаване в действително време вършат неотложно бързото и необятно нахлуване на 5G в света на развлеченията, подчертаха от телекома.

В момента А1 организира тествания на другите приложения на 5G и в България. Компанията към този момент пусна 5G базова станция, откакто получи тестови честоти от Комисията за контролиране на известията при започване на юли.

Именно сферата на развлеченията беше и първото приложение на 5G, което А1 показва в България, като сподели 16 телевизионни канала в HD качество, които предават по едно и също време на 5G мрежа в НДК.

A1 съобщи 8К видео посредством 5G мрежата си по време Европейския конгрес Алпбах 2019 (снимка: А1)

„ 5G е в основата на всички бъдещи усъвършенствания в мобилния интернет и ще сътвори невиждани благоприятни условия за новите услуги. Освен бизнес приложенията, Интернет на нещата (IoT) и връзката в действително време при самостоятелни коли и дронове, по-високата скорост и по-бързото време за отговор ще доведат до нови приложения за частните клиенти като виртуална действителност или заоблачен гейминг ”, съобщи основният изпълнителен шеф на А1 Group Томас Арнолднер.

По неговите думи, в бъдеще 5G мрежата ще играе основна роля в обезпечаването на гигабитова връзка за селските региони.

„ Предаването на 8К видео наличие ще е измежду приложенията, които изискват оптималната скорост на връзката. За видеата с висока резолюция е нужен извънредно огромен потенциал за транспорт на данни и те биха претрупали сегашните мрежи ”, разяснява основният изпълнителен шеф на А1 Австрия Маркус Граузам.

А1 разшири инфраструктурата за мобилен интернет в Тирол по време на подготовката за премиерата на 5Giganet в Алпбах. Освен че обнови четири външни трансмитера с 5G Massive MiMo антени, компанията конфигурира вътрешен трансмитер за форума в Алпбах. По този метод бяха достигнати скорости до 1,2 Gbit/s вътре в конгресния център, в който се организира събитието.
още по тематиката
Всичките пет трансмитера са свързани с интернет посредством 10-гигабитови кабели и по този начин обезпечават качествена 5G връзка. Стотици региони в Австрия ще бъдат свързани с 5G през идващите няколко месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР