Развитието по случая с нарушенията при заснемането на филма на

...
Развитието по случая с нарушенията при заснемането на филма на
Коментари Харесай

По случая Беър Грилс: издадени са 3 акта, предстоят проверки

Развитието по случая с нарушаванията при снимането на кино лентата на Беър Грилс у нас. " Национален парк Рила " е съставил три акта на българската компания, провела снимането на кино лентата, поради фрагментите, в които се вижда по какъв начин Беър Грилс плува в езеро, пали огън и ловува животни. Предстои по трите акта да бъдат издадени наказателни постановления, с които да се дефинира размера на глобата.

Дори интернационалната преса видя този случай и излезе със заглавия, че Беър Грилс ще бъде санкциониран, тъй като преди две години е ял жаби в България. Темата влезе и в CNN, където природозацитници разясниха, че не трябва животни да бъдат избивани поради " игрички на оцеляване ".

От формалната информация по случая обаче излиза наяве, че към този момент Беър Грилс няма да бъде санкциониран. Актове са издадени единствено на българската компания, която е провела снимането на кино лентата. Санкцията следва да бъде избрана. Тя може да доближи 10 000 лв.. Но може и да бъде обжалвана. Засега компанията отхвърля да разяснява случая. Изчаква инспекцията да завърши. От парк " Рила " обаче остават безапелационни, че са предизвестили за всички правила.

Красимир Андонов, шеф на Национален парк „ Рила ": Изрично е опоменато да не се пали огън, да не се убиват животни, както и да не се и улавят и да не се навлиза в езерата. И настояват, че защитата им е участвала на фотосите. Тези чиновници са били там, издали са сигнален протокол. По време на самото същинско снимане на кино лентата не са снимани тези фрагменти. Най-вероятно това се е случило или преди, или след снимането на кино лентата.
За всичко това следва вътрешна инспекция. И до момента в който резултатите от нея не станат ясни, всички заглавия, които споделят, че Беър Грилс е в заплаха, са просто нечиста сделка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР