Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал

...
Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков: Търсим консенсус за развитието на пристанище Варна

Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал и на Варна-Изток като зона за публичен достъп и круизен туризъм, би трябвало да се възнамерява в добра съгласуваност. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на работно посещаване във Варна.

Той напомни, че Генералният проект за пристанище Варна се преглежда от междуведомствен съвет. Министър Желязков бе безапелационен, че решението би трябвало да бъде взето в цялостно взаимоотношение с локалната власт, обществеността на града, синдикатите и работещите в пристанището.

„ В момента върви огромен план за удълбочаването на каналите на Варна-Запад, който ще усъвършенства опциите за развиването му като контейнерен и фериботен терминал, както и увеличение размера на насипните товари. Това е огромна инвестиция, заложена в държавния бюджет ", напомни министърът. Той добави, че въпреки това, Варна-Изток в източната си част, се развива като зона за публичен достъп, за отмора, круизен туризъм и за яхтено пристанище.



По време на визитата си, министър Желязков направи ревизия на въведените в употреба уреди в Българския морски квалификационен център. „ Досега са вложени 1 милион лв. в съоръжение за образование и следва да бъдат вложени още 1 милион лв. ", сподели министър Желязков. По думите му, приблизително 3000 морски лица от България и чужбина се образоват в центъра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР