Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура беше акцент в срещата

...
Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура беше акцент в срещата
Коментари Харесай

Премиерът обсъди с президента на Сърбия развитието на транспортната и енергийната инфраструктура

 Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура беше акцент в срещата на премиера Борисов и сръбския президент Александър Вучич. Двамата разговаряха в Истанбул преди началото на церемонията по откриването на газопровода " Турски поток “.

Премиерът Борисов посочи ползотворното съдействие в региона на енергетиката сред българската и сръбската страна. Българският министър-председател осведоми Вучич за постигнатия прогрес на дейностите по уголемение на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбска граница. Борисов означи, че реализацията на плана " Балкански поток “ ще обезпечи опция за доставки на природен газ от разнообразни източници на конкурентни цени както за България, по този начин и за прилежащите страни и за района на Югоизточна Европа. От своя страна президентът Вучич също удостовери, че сърбите ще назовават плана " Балкански поток “. " Това са нашите газоразпределителни мрежи. България има газов хъб, Сърбия има и ние си обменяме газ в двете направления. Правим за идващите 20-30-50-години диверсификация и опция всичко да пътува “, означи българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов уточни още, че Автомагистрала " Европа “ се строи за Сърбия. " Единият лот до лятото ще е подготвен, по другия текат процедурите “, съобщи Борисов. През месец ноември предходната година министър председателят Борисов посети Сърбия, където дружно с президента Александър Вучич участваха в формалната гала по откриването на автомагистралния сектор по Коридор №10 от българската граница до Ниш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР