Развитието на ситуацията с реформата на съдебната система и борбата

...
Развитието на ситуацията с реформата на съдебната система и борбата
Коментари Харесай

Европейската комисия: Загрижени сме за развитието на съдебната реформа в Румъния

Развитието на обстановката с промяната на правосъдната система и битката с корупцията в Румъния през първите девет месеца на 2019 година бе причина за сериозна угриженост, а Европейската комисия бе принудена да осведоми румънските управляващи през май 2019 година, че в случай че не подхващат нужните усъвършенствания или подхващат нови отрицателни стъпки, Комисията ще вземе ограничения в сходство с рамката за правовата страна и параметрите на Механизма за съдействие и инспекция, предава Българска телеграфна агенция.

Това се показва в най-новия отчет на Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция, който бе утвърден през днешния ден от колегиума на комисарите, оповестява организация Аджерпрес.

Докладът проучва обстановката в Румъния от ноември 2018 година Документът показва, че след последния отчет Европейската комисия е била принудена на няколко пъти да изпраща на румънските управляващи своята угриженост по отношение на правовата страна по отношение на развитията в промяната на правосъдната система и битката против корупцията.

Всеки път Комисията потвърждаваше отстъплението от напредъка, реализиран в предходни години, и фактът, че това развиване провокира сериозна угриженост. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР