Развитието на руско-китайските връзки не трябва да притеснява Съединените щати,

...
Развитието на руско-китайските връзки не трябва да притеснява Съединените щати,
Коментари Харесай

Не за дружба, а за оцеляване - NI обясни природата на отношенията между Русия и Китай

Развитието на руско-китайските връзки не би трябвало да тормози Съединените щати, написа Джеймс Карафано, специалист от фондация „ Наследство “, в The National Interest.

Според Карафано съюзът е предопределен да "гарантира оцеляването на режимите " и затова не съставлява сериозна опасност за Вашингтон.

В Съединени американски щати от ден на ден се опасяват от развиването на връзките сред Русия и Китай. Обаче Вашингтон не би трябвало да угажда на Москва, с цел да подкопае зараждащите се руско-китайски връзки, написа специалистът от фондацията за завещание Джеймс Карафано в публикация за The National Interest.

Карафано приканва да не се изпитва паника от съдействието сред двете страни, макар обстоятелството, че те имат няколко прилики, написа "Поглед инфо ".

По-конкретно, счита той, Китай и Русия са властнически режими, „ те са щастливи да си взаимодействат с най-отвратителните режими в света “ - от Сирия до Венецуела. В допълнение, страните не се стесняват от „ игра на мръсни игри “, когато това обслужва техните ползи.

Китай и Русия постоянно употребяват сходни практики в Организация на обединените нации. Една страна се предава под напън от Вашингтон и гласоподава в Съвета за сигурност, както изиска Белия дом, знаейки, че втората ще наложи несъгласие на решението.

Съединените щати обаче могат да платят прекомерно висока цена за опит да открият връзки с Русия. Така е допустимо президентът Владимир Путин да изиска цялостна независимост на деяние в Украйна или Близкия изток или премахването на антируските наказания. В същото време самият Кремъл няма да желае да прави отстъпки.

От друга страна, съгласно Карафано, съюзът сред Москва и Пекин не съставлява сериозна опасност за Вашингтон, защото не става въпрос за другарство, държавните управления единствено „ подсигуряват оцеляването на личните си режими “.

Въпреки обстоятелството, че Съединените щати имат задоволително доказателства за продължаваща политическа война против страната, тя не носи екзистенциална опасност.

Русия и Китай преследват разнообразни световни цели, което прави техния съюз доста по-слаб. И колкото повече страни се пробват да си сътрудничат, толкоз повече това ще се отрази на връзките, в които Русия от ден на ден играе ролята на младши сътрудник.

Освен това, съгласно създателя на публикацията, Белият дом към този момент има тактика за национална сигурност, която съответно дава отговор на сходни провокации.

По този метод, вместо да се пробва да раздели Москва и Пекин, Вашингтон би трябвало да продължи да оказва напън върху тях. „ Естествените различия в руско-китайските връзки няма да им разрешат да се обединят дейно против Съединените щати, “ написа Карафано в The National Interest.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР