Развитието на регионалната транспортна инфраструктура е приоритет за Организацията на

...
Развитието на регионалната транспортна инфраструктура е приоритет за Организацията на
Коментари Харесай

Росен Желязков: Най-важно е оптимална интеграция на Черноморския регион

" Развитието на районната транспортна инфраструктура е приоритет за Организацията на Черноморското икономическо съдействие, само че с цел да реализираме оптимална интеграция в транспортните мрежи, би трябвало да обърнем внимание на плановете в границите на Трансевропейските и Евроазиатските коридори, които минават през нашите страни ", това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на кръгла маса по транспортната съгласуваност в Черноморския район.

Събитието се провежда в Евксиноград като част от българското председателство на организацията.

Министър Желязков акцентира, че е реализиран забележителен прогрес в междудържавното съдействие в границите на организацията.

По думите му, с цел да се реализира устойчива подвижност и висока успеваемост, страните би трябвало да се концентрират върху главните провокации като модернизацията на инфраструктурата, внедряването на интелигентни транспортни системи, подобряването на конкурентоспособността на транспортните предприятия и намаляването на нездравословното влияние върху околната среда.

По време на срещата във Варна беше финализирана подготовката за неофициалната среща на министрите по превоза от страните членки, която ще се организира в Лайпциг на 22 май 2019 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР