Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от съществено значение

...
Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от съществено значение
Коментари Харесай

Имат ли почва круизният и гастрономическият туризъм у нас?

Развитието на круизния и гастрономическия туризъм е от значително значение за диверсифицирането на туризма в Черноморския район.

Това бе измежду тематиките на диалог сред министъра на туризма Николина Ангелкова и генералния секретар на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) Майкъл Христидес, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Двустранната намира се състоя в границите на втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления, който през вчерашния ден и през днешния ден се организира в София и е проведен от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

Министър Ангелкова и генералният секретар Христидес показаха задоволство, че България, Турция и Русия ще работят взаимно по осъществяване на план за разпространение на гастрономическия туризъм в района на Черно море. Първият стадий на плана е събиране на статистическа информация, в която да бъдат показани сред 250 и 300 присъщи ястия от страните от Черноморския район. Втората фаза е образуване на Дни на гастрономията в четири европейски столици на страни членки на ОЧИС.

Ще бъдат проведени характерни събития в региона на гастрономическия туризъм.

Г-н Христидес осведоми, че през 2019 година ОЧИС ще взе участие в огромна самодейност за разпространение на круизния туризъм в Черно море. Възраждането на круизния туризъм в Черно море е един от главните цели на ОЧИС.

Двете страни разискаха и реализацията на план в региона на филмовия туризъм. Гърция е координатор на плана, а България ще бъде един от главните сътрудници. Страната ни разполага с доста опит в този туристически подсектор и е желана дестинация, тъй като е известна с реализирането на огромни кино продукции.

Министър Ангелкова разиска с Христидес нововъведенията в региона на туризма. Коментирана бе опцията за основаване на „ Награди за най-хубави „ start up” компании в региона туризма в района на ОЧИС”. Концепция на плана ще бъде направена взаимно от Постоянния секретариат на ОЧИС и мрежа от университети от страните членки на организацията, които след това ще бъдат включени в журито на премиите.

Планира се самодейността да започва през 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР