Развитието на женският футбол е тема, за която започва да

...
Развитието на женският футбол е тема, за която започва да
Коментари Харесай

Трансферите в женския футбол: Вижте колко са похарчените пари след близо 600 сделки

Развитието на женският футбол е тематика, за която стартира да се приказва от ден на ден и повече. Международни футболни организации в лицето на УЕФА и ФИФА го дотират с от ден на ден средства по разнообразни стратегии, които се ръководят от федерациите на национално равнище. Ако преди няколко години се излъчваха единствено финалните срещи на влиятелните конгреси, то през днешния ден картинката е напълно друга. Вече има увеличени средства за участия в шампионати, повече доходи от телевизионни права, разноски за инфраструктурни планове. Само за образец, УЕФА усили постъпленията на тимовете за шампионата Шампионска лига за сегашния сезон 2018/2019, като спечелилият ще получи 250 хиляди евро, а приключилият на второ място - 200 хиляди евро.

През октомври 2017 година ФИФА взе историческо решение за развиването на женския футбол, като разреши прехвърлянията през системата International Transfer Matching System (ITMS), като за задачата утвърди промени в своя устав за покупко-продажби за играчи. Така близо година по-късно, в границите на интервала 1 януари 2018 година - 1 септември 2018 година, има осъществени 577 покупко-продажби, на приблизителна стойност от 826 хиляди лв.. За съпоставяне - при мъжете по данни на същия отчет на ФИФА, за прехвърляния са изхарчени малко под 12 милиарда лв., при осъществени над 15 000 прехвърлянето. Разликата е голяма...

 Снимка 379107
Източник:

Близо 200 клуба и 65 членки на ФИФА са се присъединили в прехвърлянията при дамите тази година, като над 70% от клубовете, взели участие на пазара са от Европа. Структурата на покупко-продажбите е забавна, от осъществени 577 прехвърлянето - 94.5% са на футболисти с изтекли контракти (свободен трансфер), единствено 3.5% са при футболисти с настоящи контракти, 1.6% са футболисти, пратени чартърен, а останалите под 1% са върналите се от престой чартърен в различен клуб.

Най-активните клубове в привличането на футболисти са тимове от Колумбия и Съединени американски щати, надлежно с 69 и 63 прехвърлянето, Швеция заема третото място с 52 пристигнали нови състезатели. При реализирането на изходящи прехвърляния челното място заема Съединени американски щати с 69 прехвърлянето, по-късно е Австралия с 48 и Венецуела с 35. Съединени американски щати е водач по народност на прехвърлянията на футболистите с цели 108 осъществени такива в границите на обсъждания интервал, което все още ги отъждествява с Бразилия, що се касае до мъжкия футбол. Това в действителност демонстрира бъдещи планове на Американската футболна асоциация да господства освен на своят континент, а и да завзема основни позиции в развиването на женския футбол в Европа.

 Снимка 379106
Източник:

Въпреки положителното развиване на интернационалния женския футбол в доста връзки, той има още доста път пред себе си. Активната работа на федерациите на национално равнище, ангажираността им с интернационалните футболни институции и участията им в тях, освен спортно-технически (чрез провеждането и организацията на турнири), а даже и административно-правно са верните стъпки за бъдещето на женския футбол. Стъпки, които и родната централа, в лицето на Българския футболен съюз (БФС), е редно да предприеме, с цел да построява конкурентни клубове на европейско равнище, а и боеспособен народен отбор.

 Милиони за БФС, в случай че юнаците завоюват групата си в Лигата на нациите
Милиони за БФС, в случай че юнаците завоюват групата си в Лигата на нациите

Вижте финансовите аспекти на шампионата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР